Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Snapchat-gründerne Bobby Murphy (t.v.) og Evan Spiegel er god for til sammen 11 milliarder dollar etter børsnoteringen av teknologiselskapet. Foto: Drew Angerer
Snapchat-gründerne Bobby Murphy (t.v.) og Evan Spiegel er god for til sammen 11 milliarder dollar etter børsnoteringen av teknologiselskapet. Foto: Drew Angerer les mer

Medier

Snapchat større enn Telenor og DNB

Etter bare to dager på børsen, verdsettes bilde- og videomeldingstjenesten Snapchat til 262,3 milliarder kroner.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Tall DN har hentet fra Oslo Børs og DN Investor viser at Snap allerede prises høyere enn veletablerte selskaper som Telenor, DNB, Norsk Hydro og Orkla. Det er bare oljegiganten Statoil, som verdsettes til rundt 480 milliarder på Oslo Børs, som slår Snaps totale markedsverdi på over 260 milliarder kroner.

Flere aksjeanalytikere er skeptiske til selskapets eksplosive aksjevekst.

– For meg ser Snap enormt overvurdert ut, sier finansanalytiker Brian Hamilton til New York Times.

Han mener markedsverdien er altfor høy sett i lys av at Snap Inc, morselskapet til Snapchat, tapte mer enn 500 millioner dollar i fjor.

– For å rettferdiggjøre en slik verdivurdering må selskapet vokse med mer enn 50 prosent og levere en resultatmargin på 25 prosent de neste ti årene – noe som ikke akkurat er gitt når pengene renner ut i et så stort tempo, sier han til den amerikanske avisen.

På forhånd hadde teknologiselskapet satt en kurs på 17 dollar per aksje før børsnoteringen torsdag, noe som tilsa en selskapsverdi på 24 milliarder dollar, tilsvarende 200 milliarder kroner.

I motsetning til Facebook-aksjen, som falt kraftig etter børsnoteringen i 2012, føk Snap-aksjen rett til topps på New York Stock Exchange. Og ved børsslutt fredag lå den på 27,09 dollar – en oppgang på nesten 60 prosent sammenlignet med kursen i aksjesalget.

Anbefaler å selge

Aksjeanalytiker Brian Wieser i Pivotal Research Group er sikker på at oppturen ikke skal fortsette og anbefaler sine kunder å selge unna.

– Vi verdsetter Snap-aksjen til ti dollar ved utgangen av 2017, skriver Wieser i en analyse av Snap.

Han mener Snap Inc har en uerfaren ledelse, og at selskapet vil møte enda sterkere konkurranse fra aktører som Facebook i tiden fremover.

Allerede i forrige måned begynte Facebook å herme etter Snapchat med å lansere en funksjon som lar brukerne se venners «stories», små historier som er satt sammen av en serie bilder eller videoer, og som forsvinner etter 24 timer. Denne muligheten ble også lansert på Facebook-eide Instagram i fjor, og førte til at veksten i Snapchats brukermasse bremset kraftig opp.

Oljefondet takket nei til Facebook

Før Facebooks børsnotering i 2012 fikk Oljefondet muligheten til å kjøpe «billige» aksjer, men takket nei. Kommunikasjonssjef Thomas Sevang i Oljefondet ønsker ikke å kommentere om fondet fikk et lignende tilbud fra Snap denne gangen.

– Vi gir ikke kommentarer om enkeltinvesteringer, sier Sevang til DN.(Vilkår)

Etterbørs Snapchat Snap Inc. Medier
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.