Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger

Medier

Tar over konkursbo – avlyser aviskrise på lørdag

Budselskapet Kvikkas tar over konkursrammede Norpost.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

– Boet har inngått en avtale om overdragelse av Norpost as' virksomhet til Kvikkas Distribusjon as, og kun formaliteter gjenstår før avtalen trer i kraft. Avtalen innebærer at videre drift sikres, skriver bobestyrer Stine Dalenhag Snertingdalen (42) i Kvale advokatfirma i en e-post til DN

Det var fagbladet Journalisten som først omtalte saken.

Kvikkas er selskapet som har kontrakten med staten om lørdagslevering av aviser.

Norpost har, som en underleverandør av Kvikkas, levert lørdagsaviser i store deler av landet siden i fjor. 

I forrige uke leverte Norpost aviser til 47.000 norske husstander, ifølge selskapet selv. Men onsdag gikk selskapet konkurs, og dermed var det fare for aviskaos lørdag.

– Vi har ikke muligheten til å holde hjulene i gang så lenge. Vi jobber med å få en avklaring av salg før helgen, sa bostyrer Snertingdalen til DN torsdag.

Samferdselsdepartementet garanterte i et møte med Mediebedriftenes Landsforening senere samme dag at avisleveringen i Sør-Norge ville gå som normalt på lørdag, trass konkursen.

– Jeg er svært glad for at det nå er funnet en løsning som sikrer over 700 arbeidsplasser og som samtidig sikrer levering av lørdagsaviser, sier samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen i en pressemelding fredag.

Prøver å berge alle arbeidsplasser

Den nye avtalen innebærer at Kvikkas ikke kjøper selve konkursboet, men innmaten: it-systemer, driftsutstyr og kontrakter som lar seg overta.

Norpost hadde før konkursen omkring 800 ansatte. Planen er nå å få så mange som mulig av dem over i et nytt underselskap av Kvikkas, kalt Kvikkas distribusjon, ifølge advokat Ole-Reinhart Notø (52) i Adviso advokatfirma. Han har bistått Kvikkas i saken.

– De aller fleste vil fortsette, sier han.

– Kvikkas har til hensikt å tilby rundt 775 ansatte nytt arbeid, skriver bostyrer Snertingdalen i en epost til DN.

– Det er viktig for oss å bevare norske arbeidsplasser. Vi tar over masse kompetanse og masse flinke folk. Nå må vi gire selskapet på en måte som gjør at vi klarer å drive det, sier daglig leder Stig Kleive (51) i Kvikkas.

 Kvikkas opplyser i siste tilgjengelige regnskap å ha 12 ansatte.

– Er dere for klare for forpliktelsen som følger med nærmere 800 ansatte?

– Ja, sier Kleive.

100 millioner i gjeld

Norpost satset stort på at en ny postlov skulle la dem distribuere to ganger i uken. Men konflikt om deling på postens nøkler og tolkning av loven stakk kjepper i hjulene. I fjor høst sa Norpost opp 500 ansatte.

Ved utgangen av 2015 hadde selskapet i overkant av 54 millioner kroner i gjeld, ifølge selskapets regnskaper. Den har økt drastisk i løpet av fjoråret.

Bostyrer opplyser at gjelden nå anslås til 100 millioner.

I 2015 leverte selskapet et driftsunderskudd på 5,8 millioner kroner. Om tallene for 2016 sier daglig leder Geir Trygve Feltstykket (51) i Norpost:

– Det er ikke klart, men det er fatalt, for å si det sånn.

Etterbørs Medier
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.