Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Google har sitt hovedkontor i Mountain View i California i USA. I tillegg til å betale skatt i USA må selskapet også betale skatt i de markedene de har inntekter, som i Storbritannia. Foto: STEPHEN LAM/Reuters/NTB scanpix
Google har sitt hovedkontor i Mountain View i California i USA. I tillegg til å betale skatt i USA må selskapet også betale skatt i de markedene de har inntekter, som i Storbritannia. Foto: STEPHEN LAM/Reuters/NTB scanpix les mer

Teknologi

Se - nå betaler Google skatt

Google har lenge vært kritisert for sin manglende vilje til å betale skatt i mange av landene selskapet opererer i.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Nå viser ferske tall at Googles britiske datterselskap vil betale 25 millioner pund, eller nærmere 270 millioner kroner i skatt,  i Storbritannia. Dette er basert på inntektene i siste rengskapsår, som ble avsluttet ved utgangen av juni 2016, skriver Bloomberg News.

Så sent som i fjor var Google i hardt skattevær i Storbritannia etter at myndighetene mente selskapet skyldte 130 millioner pund, eller nesten 1,4 milliarder kroner, i restskatt.

Google's britiske datterselskap fikk et resultat før skatt på 148,2 millioner pund sist år. Det var en økning på 15 prosent sammenlignet med forrige 18-måneders periode.

Britiske politikere har vært kritiske til hvordan Google håndterer internasjonale skattelover.

- Som et internasjonalt selskap betaler vi mesteparten av skatten vår i vårt hjemland, i tillegg til skatt i Storbritannia, skriver en talsperson for Google i en uttalelse til Bloomberg News.

Google flyttet nærmere 100 milliarder i internasjonale innteker til en postboks på Bermuda i 2014. Det skal ha spart selskapet for en skatteregning andre steder i verden på knapt 22 milliarder kroner.

Som DN tidligere har skrevet betalte Googles Norge-sjef Jan Grønbech mer i skatt på sin inntekt i 2015 enn det søkemotorgiganten betalte i skatt samme år. Mens selskapet betalte rundt 2,5 millioner kroner i skatt til norske myndigheter, måtte Grønbech bla opp neste 400.000 kroner mer.  

Les også: 

Etterbørs Google Storbritannia Bermuda Grønbech Teknologi
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.