Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Illustrasjonsbilde. Foto: Akio Kon/Bloomberg
Illustrasjonsbilde. Foto: Akio Kon/Bloomberg les mer

Teknologi

Strømming av musikk fortsetter å øke i Norge

2016 var et godt år for norsk musikkindustri med en oppgang i totalsalget på 6,9 prosent. Hovedårsaken er en klar økning av strømming.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Til tross for nedgang i både fysisk salg og nedlastinger, ble det solgt musikk for totalt 698 millioner kroner i 2016, mot 653 millioner året før, opplyser bransjeorganisasjonen IFPI.

IFPI opplyser videre at norske artister hadde et godt år både i Norge og utenlands i fjor. Den norske elektronikatrioen SeeB var den nest mest streamede artisten på verdensbasis, mens Alan Walker har toppet lister både i Norge og Sverige. Samtidig har Marcus & Martinus gjort det sterkt i våre naboland.

Strømming fra tjenester som Spotify, Apple Music og Tidal utgjorde 83 prosent av markedet i 2016, opp fra 78 prosent i 2015.

IFPI opplyser i sin årsrapport at nedlasting av musikk sto for bare 4 prosent av det totale musikksalget i fjor, mens fysisk salg utgjorde drøye 13 prosent.

Etterbørs Strømming Teknologi
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.