Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Illustrasjonsbilde. Foto: Akio Kon/Bloomberg
Illustrasjonsbilde. Foto: Akio Kon/Bloomberg les mer

Teknologi

Strømming av musikk fortsetter å øke i Norge

2016 var et godt år for norsk musikkindustri med en oppgang i totalsalget på 6,9 prosent. Hovedårsaken er en klar økning av strømming.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Til tross for nedgang i både fysisk salg og nedlastinger, ble det solgt musikk for totalt 698 millioner kroner i 2016, mot 653 millioner året før, opplyser bransjeorganisasjonen IFPI.

IFPI opplyser videre at norske artister hadde et godt år både i Norge og utenlands i fjor. Den norske elektronikatrioen SeeB var den nest mest streamede artisten på verdensbasis, mens Alan Walker har toppet lister både i Norge og Sverige. Samtidig har Marcus & Martinus gjort det sterkt i våre naboland.

Strømming fra tjenester som Spotify, Apple Music og Tidal utgjorde 83 prosent av markedet i 2016, opp fra 78 prosent i 2015.

IFPI opplyser i sin årsrapport at nedlasting av musikk sto for bare 4 prosent av det totale musikksalget i fjor, mens fysisk salg utgjorde drøye 13 prosent.

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger

Mest sett på DNtv nå

Etterbørs Strømming Teknologi
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.

Anbefalte videoer