Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
FM-nettet er allerede slukket i flere fylker, men NRK mistenker ulovlige FM-sendinger i DAB-områder. Foto: Gorm Kallestad/NTB scanpix
FM-nettet er allerede slukket i flere fylker, men NRK mistenker ulovlige FM-sendinger i DAB-områder. Foto: Gorm Kallestad/NTB scanpix les mer

Telekom

NRK mistenker ulovlige FM-sendinger i DAB-områder

NRK har fanget opp rykter om piratsendinger på FM i områder der det riksdekkende FM-nettet er slukket og erstattet av DAB-sendinger.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Områdene der NRK har fått tips om piratsendinger av NRK-kanaler, er Vesterålen, Mo i Rana og Steinkjer, skriver Klassekampen.

Nasjonal kommunikasjonsmyndighet har undersøkt saken uten å finne noe konkret, men utelukker ikke at det foregår piratsendinger.

- Merkelig fenomen

– Det er et merkelig fenomen. Jeg har en mistanke om at det er mer en rakkerungesport enn det er alvor, sier Viggo Valle, programleder for Påskelabyrinten i NRK P1.

– Vi har digitalisert radioen i Norge, og jeg synes folk skal respektere det, sier han videre.

Nasjonal kommunikasjonsmyndighet har brukt målebil til å undersøke mistanken i Steinkjer, men uten resultat. De sier at forklaringen kan være at signaler fra enkelte biladaptere kan oppfanges lenger unna enn forventet.

Etterbørs DAB NRK Telekom
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.