Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Visepresident Regina Dugan avslørte Facebooks ferskeste innovasjonsprosjekter under F8-konferansen i San Jose onsdag.  Foto: Stephen Lam/Reuters
Visepresident Regina Dugan avslørte Facebooks ferskeste innovasjonsprosjekter under F8-konferansen i San Jose onsdag.  Foto: Stephen Lam/Reuters les mer

Teknologi

Facebook vil la deg skrive med hjernen

Sosiale medier-giganten utvikler teknologi som skal gjøre det mulig å kommunisere på nye måter.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Blant nyvinningene Facebook planlegger er teknologi som lar brukerne skrive med tankene, opplyste visepresident Regina Dugan under Facebooks årlige utviklerkonferans i San Jose onsdag.

Selskapet holder i disse dager på å utvikle et grensesnitt som lar brukerne skrive opptil fem ganger raskere enn det som er mulig med fingrene, ved hjelp av sensorer som kan dekode den delen av hjerneaktiviteten som brukes til tale, skriver Adweek.

– En dag kan det bli mulig å dele tankene dine uavhengig av språk. Engelsk, spansk og mandarin kan bli det samme, sa Dugan. 

F8-konferansen 2017

  • Facebooks årlige arrangement, der utviklere og bedrifter kommer sammen for å utforske fremtidens teknologi. 
  • Gjennomføres onsdag 19. og torsdag 20. april i San Jose, California. 
  • Onsdag annonserte Facebook-sjef Mark Zuckerberg flere produktlanseringer. Blant dem er AR-plattformen Camera Effects Platform, som skal bringe interaktiv teknologi inn i mobilkameraet. 
  • Torsdag opplyste teknologisjef Mike Schroepfer at selskapet skal investere i tre grunnleggende teknologier de neste ti årene: tilkobling, kunstig intelligens og virtuell virkelighet (VR).  
Vis mer

«Hjernemus»

Dugan, som er visepresident i Facebooks innovasjonsavdeling «Building 8», omtaler sensorteknologien som en «hjernemus» - med henvisning til hvordan datamusen vanligvis brukes.

– Selv noe så enkelt som et ja/nei-klikk med hjernen vil fundamentalt endre menneskers kapasitet, sa hun, og viste deretter en video der en kvinne med muskelsykdommen ALS benyttet teknologien til å skrive.

Facebook avslørte også at de jobber med å utvikle teknologi som skal gjøre det mulig for mennesker å lytte med huden. Ved å koble en slags brikke til armen skal verktøyet gjøre det mulig å forstå ord basert på vibrasjoner.

Satser på VR

Ifølge Dugan kan hjernesensorene på sikt også benyttes til å styre VR-konsoller, som erstatter menneskers syns- og hørselsinntrykk fra omgivelsene med digitalt skapte rom.

Facebook satser allerede tungt på det som på engelsk kalles Virtual Reality (VR) og Augmented Reality (AR), to områder der den teknologiske utviklingen går raskest om dagen.

I 2014 kjøpte Facebook VR-brilleprodusenten Oculus for 2,3 milliarder dollar, og selskapet har avsatt 250 millioner dollar til å utvikle VR-innhold.

Siden F8-konferansen startet har Facebook-aksjen gått opp rundt 1 prosent, og ble omsatt for 142,27 dollar per aksje før børsslutt i New York onsdag.

Etterbørs Facebook Regina Dugan Virtual Reality Augmented Reality Teknologi
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.