Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Linda Hofstad Helleland. Foto: Javad Parsa
Linda Hofstad Helleland. Foto: Javad Parsa les mer

Kultur

Regjeringen vil bruke 1,9 milliarder på Nationaltheatret

Skal rehabilitere store deler av Nationaltheatret.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

– Nationaltheatret er en våre kulturskatter, med unik posisjon i norsk og internasjonalt kulturliv. Det ærverdige bygget skal ivareta viktig kulturhistorie, samtidig som det skal være et funksjonelt teater som gir publikum gode opplevelser og de ansatte gode arbeidsvilkår. Regjeringen tar nå grep for å bevare vår viktige kulturarv og vil gå i gang med rehabiliteringsprosessen, sier kulturminister Linda Hofstad Helleland i en pressemelding.

Prosjektet har en estimert kostnad på 1,9 milliarder kroner, ifølge Kulturdepartementet. 

– Har forfalt gjennom mange tiår 

Departementet sier at prosjektet går inn i en avklaringsfase, der man nå skal gå videre med det alternativet som er valgt, og opplyser om at det er bevilget midler til denne fasen i statsbudsjettet for 2017.

– Nationaltheatret har forfalt gjennom mange tiår. En rik kulturnasjon som Norge kan ikke la en av våre flotteste kulturhistoriske bygninger fortsette å forfalle. Nå har regjeringen valgt en løsning som prioriterer å gjøre hovedscenen fullt funksjonell og oppgradert for fremtidens behov for sceneteknologi. Gjennom rehabilitering sikrer vi at en av våre nasjonale scener og hele landets teater blir ivaretatt på en god måte, sier kulturministeren.  

Etterbørs Kultur
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.