Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger

Generalsekretær Arne Jensen i Norsk Redaktørforening mener det kan være et problem dersom politisk kommunikasjon på Facebook tar over for kritiske, journalistiske spørsmål til de folkevalgte. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Generalsekretær Arne Jensen i Norsk Redaktørforening mener det kan være et problem dersom politisk kommunikasjon på Facebook tar over for kritiske, journalistiske spørsmål til de folkevalgte. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix les mer

Medier

Facebook vil hjelpe partiene i valgkampen

Facebook skal møte de politiske partiene for å vise hvordan de best mulig kan bruke plattformen til å engasjere velgerne i valgkampen.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Dette er første gang Facebook tar direkte kontakt med norske politikere og inviterer dem til et møte, melder NRK.

– Det er i og for seg ikke noe problem, men det er noen betenkelige sider ved at en så stor kommersiell aktør har så mye å si for hva vi ser, og hvordan offentligheten blir, sier generalsekretær Arne Jensen i Norsk Redaktørforening.

Han mener det blir et problem dersom politisk kommunikasjon på Facebook tar over for kritiske, journalistiske spørsmål til de folkevalgte.

– Det vil du aldri få servert på Facebook, der vil det være budskapene slik de er utformet av politikerne og deres etter hvert ganske mangfoldige rådgivere. Velgerne vil da gå glipp av en masseinformasjon som ville kunne være relevant for dem, sier han.

Etterbørs Facebook Sosiale medier Medier
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.