Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Utsikt over Utøya fra åsen. I september starter opptakene til Erik Poppes film om terroren der. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Foto: Lise Åserud/NTB Scanpix.
Utsikt over Utøya fra åsen. I september starter opptakene til Erik Poppes film om terroren der. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Foto: Lise Åserud/NTB Scanpix. les mer

Film

Terroren på Utøya blir spillefilm

Regissør Erik Poppe skal lage film om terroren som ble begått på Utøya 22. juli 2011, melder NRK.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Ifølge NRK reagerer AUF, som ble svært hardt rammet av terroren, på filmen om angrepet mot ungdomsorganisasjonens sommerleir.

Regissør Erik Poppe er kjent for blant annet «Kongens nei» og en rekke andre storfilmer. Opptakene på Utøya starter allerede i september.

– I lengre tid har nok jeg i likhet med mange andre opplevd at fokuset rundt 22. juli har handlet om soningsforhold og alle mulig andre tøysete, tåpelige utspill som Breivik har framført. Og det er snarere spørsmål om vi skal tillate at det skjer framfor å trekke fram eierskapet til denne historien til de menneskene som tross alt er ofrene i dette, sier regissøren.

Velger spillefilm

Han velger spillefilm framfor dokumentar som form.

– En spillefilm har en større mulighet til å bevege seg tettere inn i dette materialet og faktisk kunne framstille det på en langt mer realistisk og troverdig måte enn det en dokumentar kan, fordi det ble jo ikke filmet mens det skjedde. Og i dialog med så mange av dem som var der og opplevde – altså ungdommene og de pårørende – har dette blitt et prosjekt som har som mål å trekke fokuset inn mot hvordan det var og hvordan opplevelsen virket inn på dem, fortsetter han.

69 personer ble drept i skytemassakren på Utøya. 60 ble såret. Høyreekstremisten Anders Behring Breivik er dømt til 21 års forvaring for dette angrepet og angrepet mot regjeringskvartalet tidligere på dagen.

Det er allerede laget flere dokumentarfilmer om angrepene, og flere er på vei.

(©NTB)(Vilkår)

Etterbørs NRK Utøya AUF Erik Poppe Film
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.