Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Komiker Bård Tufte Johansen tar ut 5 millioner kroner i utbytte fra sitt eget selskap, Seegood AS. Foto: Gorm K. Gaare
Komiker Bård Tufte Johansen tar ut 5 millioner kroner i utbytte fra sitt eget selskap, Seegood AS. Foto: Gorm K. Gaare les mer

Kultur

Bård Tufte Johansen tar ut fem millioner i utbytte

Driftsinntektene til Bård Tufte Johansens Seegood AS gikk ned med en million kroner i fjor. Komikeren henter ut over fem millioner i utbytte fra selskapet.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Omsetningen til NRK-komikerens Seegood AS gikk ned med 14 prosent i 2016, fra drøye syv millioner kroner i 2015 til en bokført omsetning på litt over seks millioner i fjor. Komikeren, som tok over som programleder for NRKs fredagsfavoritt «Nytt på nytt» i januar i år, har drevet selskapet siden 2007, og eier 100 prosent av aksjene.

Seegood AS, årsresultat 2016 (i MNOK) 2016 2015 Endring
Omsetning 6,1 7,1 -14,1%
Driftsresultat (ebit) 5,5 6,6 -16,7%
Resultat før skatt 5,6 7,4 -24,3%

Tar ut tilleggsutbytte

Fra et samlet årsresultat på 4,1 millioner kroner, foreslår Tufte Johansen i årsregnskapet et utbytte på snaut 2,4 millioner kroner og 1,8 millioner avsatt til selskapets egenkapital. Han tar også ut et tilleggsutbytte på 2, 9 millioner kroner fra selskapets egenkapital og årsoverskudd, for et samlet utbytte på 5,3 millioner kroner. Dette for å dekke selskapets gjeld til Tufte Johansen.

Selskapets egenkapital faller følgelig fra drøyt 11 millioner i fjor ned til 9,9 millioner kroner.

Regelmessige millionoverskudd

Selskapets årsresultat på 4,1 millioner er det tredje beste siden oppstarten i 2007. Toppåret kom i 2014, da komikeren hadde premiere på stand up-showet «Mann (44)». Driftsinntekter på nesten 10,3 millioner sørget for et resultat på over 7,3 millioner kroner for komikeren. 

Bård Tufte Johansen ville ikke kommentere årsregnskapet overfor DN.(Vilkår)

Etterbørs Resultater NRK Bård Tufte Johansen Seegood AS Kultur
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.