Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
– Vi sitter på utrolige ressurser blant medeierne, og da skal det være mulig å kunne gjøre noe sammen, sier produsent Guri Neby (til høyre), her med kollega Kristin Emblem. Foto: Per Ståle Bugjerde
– Vi sitter på utrolige ressurser blant medeierne, og da skal det være mulig å kunne gjøre noe sammen, sier produsent Guri Neby (til høyre), her med kollega Kristin Emblem. Foto: Per Ståle Bugjerde les mer

Reklame

Filmtopper med millionresultat

Hollywood-regissør Morten Tyldum (50) og skuespillerne Aksel Hennie (41) og Nicolai Cleve Broch (41) er blant landets mest ettertraktede reklamefilmregissører. Nå skal selskapet deres også satse på drama.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Sammen med produsent Guri Neby (48) og regissør Jens Lien (49), står filmkjendisene bak selskapet Einar film og fortellinger as, som i 2016 omsatte for 60 millioner kroner.

– Alle har vært til og fra, bortsett fra Morten som har vært altfor opptatt i USA. Men han eier jo 25 prosent av selskapet, så vi håper nok på noen prosjekter med han snart, sier administrerende direktør Guri Neby.

Tyldum hadde regien på Hollywood-filmen «Passengers», som hadde premiere i fjor.

Einar film og fortellinger as, årsresultat 2016 (i MNOK) 2016 2015 Endring
Omsetning 60 66 -9,1%
Driftsresultat (ebit) 4,4 5,3 -17%
Resultat før skatt 4,4 5,3 -17%

Det er en nedgang på seks millioner kroner for morselskapet i konsernet, men omsetningsfallet veies opp av sterk vekst i datterselskapet Willy Nikkers.

Regissør Morten Tyldum eier 25 prosent av selskapet. Foto: Chris Pizzello/Invision/AP

Einar-konsernet har de siste årene utvidet seg betraktelig. I 2015 ble selskapet Willy Nikkers as startet, et selskap som ifølge Neby er «light»-versjonen av Einar film og fortellinger – og har mulighet til å gjøre lavkostproduksjoner på kort tid.

Karpe Diem-film

I fjor startet også Drama Einar as opp, et selskap som i større grad skal gjøre dramaproduksjoner og spillefilmer, ifølge Neby. Selskapet har allerede fått 950.000 kroner i tilskudd til å gjøre en utvidet konsertfilm med Karpe Diem, kalt «Montebello». Filmen skal ifølge Norsk filminstitutt «utfordrer grensen mellom underholdning og politikk».

Regissør er Tina Hvistendal, som også regisserte hiphop-duoens musikkvideo til låten «Den islamske elefanten».  

 – Det blir helt spesielt og annerledes, sier Neby.

Ifølge Neby vil selskapet i fremtiden satse på å gjøre spillefilmproduksjoner gjennom Drama Einar.

Skuespiller Nicolai Cleve Broch. Foto: Marit Hommedal/NTB scanpix

– Vi sitter på utrolige ressurser blant medeierne, og da skal det være mulig å kunne gjøre noe sammen. Det er også et rekrutteringssted for nye talenter. Størrelse er ikke så viktig, men å fortsette å lage kvalitet i ulike formater. Vi har opprettet Willy og Drama Einar for å møte et marked i forandring, sier Neby.

Einar-konsernet

  • Einar film- og fortellinger er et produksjonsselskap som lager reklamefilmer og filmproduksjoner.
  • Eies av Guri Neby (35 prosent), regissør Morten Tyldum (25 prosent), regissør og skuespiller Aksel Hennie (25 prosent), regissør og skuespiller Nicolai Cleve Broch (5 prosent), regissør Jens Lien (5 prosent) og regnskapsansvarlig Jeanette Busch Andersen (5 prosent).
  • Har tre datterselskaper: Willy Nikkers as – for lavkostreklameproduksjoner, Drama Einar for spillefilm- og serieprosjekter og Norse Code Agency, som skal eksportere norske dramahistorier til Hollywood. De to sistnevnte ble startet opp i løpet av 2016.
Vis mer

DN har også skrevet om satsingen Norse Code Agency, der selskapet satser på å eksportere norske dramafortellinger til Hollywood.

– 2016 har vært preget av oppstartskostnader i de ulike selskapene. For eksempel koster det å sette i gang en dramasatsning. Men vi føler det er verdt det, og jeg tror vi bygger et solid selskap, som kan produsere stort og smått, sier Neby.

Eierne tok et utbytte på 3,3 millioner kroner fra morselskapet.

Nikkers-vekst

Datterselskapet Willy Nikkers ser den sterkeste veksten i 2016, ifølge regnskapstallene. Da omsatte selskapet for 9,5 millioner kroner, mot 3,7 året før.

Willy Nikkers as, årsresultat 2016 (i MNOK) 2016 2015 Endring
Omsetning 9,5 3,7 156,8 %
Driftsresultat (ebit) 0,1 0,1 -%
Resultat før skatt 0,1 0,1 -%

– Det er et selskap hvor vi gjør oppdrag på kortere tid og for mindre penger, sier Neby.

Einar-konsernet har ifølge Neby hatt tidenes beste halvår i første halvår i 2017. Det er blant annet hjulpet av at Aksel Hennie, som fikk et planlagt spillefilmprosjekt flyttet.

Skuespiller Aksel Hennie. Foto: Håkon Mosvold Larsen/NTB scanpix

Hennie har regissert reklamefilmer for Vinmonopolet, Byggmakker, NSB og Storebrand, mens Nicolai Cleve Broch sto bak reklamefilmene til Telenors YNG-kampanje.

– Det at vi har vårt beste halvår kommer av at både Willy Nikkers og Drama Einar går bra, sier Neby.(Vilkår)

Etterbørs Reklame
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.