Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Administrerende direktør Tasmin Lucia-Khan går kraftig ut mot gründer Ryan Wiik i WR Entertainment. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix
Administrerende direktør Tasmin Lucia-Khan går kraftig ut mot gründer Ryan Wiik i WR Entertainment. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix les mer

Film

Motsøksmål i Morgan Kane-striden: – Latterlig og skamløst, svarer WR-sjefen

Morgan Kane-gründer Ryan Wiik vil ha 90 millioner kroner fra sin tidligere arbeidsgiver. – Han får ikke én krone, sier direktør Tasmin Lucia-Khan.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Striden rundt Morgan Kane-selskapet WR Entertainment fortsetter.

Gründeren, Ryan Wiik, som sluttet i selskapet rett før jul, saksøker nå selskapet med krav om 90 millioner kroner. 

WR Entertainment sitter på rettighetene til filmatisering av Morgan Kane-bøkene.

– Dette er latterlig og skamløst, og bare tull, sier administrerende direktør i WR Entertainment, Tasmin Lucia-Khan, til DN.

Og legger til:

– Han får ikke én krone.

Bakgrunnen for søksmålet påståtte brudd på avtaler og kontrakter Wiik og hans mor mener å ha hatt med WR. Wiik krever, ifølge en børsmelding fra selskapet, honorar for skuespillertjenester og produksjon, mens hans mor, Sissel Wiik, krever tilbakebetalt lån på 216.000 dollar pluss renter.

– Bør ikke komme som en overraskelse

Wiik sier til DN at søksmålet kommer som en konsekvens av selskapets handlinger.

– Jeg har sagt til mine advokater at jeg ikke ønsket å gå til rettslige skritt mot selskapet, men selskapet og enkelte aksjonærer har gått altfor langt i å la denne galskapen fortsette, sier Wiik som et svar.

WR Entertainment avviser Wiiks påstander.

– Hans handlinger er ikke annet enn absurde. Han krever nå en lønn på ti millioner kroner per år, for de siste ni årene, mens han styrte et selskap uten resultater, sier Lucia-Khan.

 Motsøksmål

WR Entertainment gikk tidligere i sommer til søksmål mot Wiik, og mener han har misbrukt sin posisjon i selskapet, og bedratt «seg til mer enn 19 millioner aksjer som tilhørte WR for sin personlige vinning, i tillegg til å lure til seg flere hundre tusen dollar fra selskapet, som selskapet ikke skyldte ham».

Ryan Wiik har saksøkt selskapet han er gründer i. Foto: Fredrik Solstad

Striden har i sommer tiltatt mellom gründer Ryan Wiik og tidligere styreleder James Cardwell, og selskapet. WR Entertainment sitter på filmrettighetene til bøkene om Morgan Kane, og Wiik mener han hadde en trefilmsavtale om å skulle spille Kjell Hallbings cowboyfigur i filmene. 

Wiik ba tidligere i sommer aksjonærer om å «ikke tro på ryktene om at jeg vil ruinere selskapet».

– Supersikker

Etter at en prøvespilling, som Wiik selv bestrider gyldigheten av, mistet han rollen som Morgan Kane. Han sluttet derfor i selskapet rett før jul, omtrent samtidig som Cardwell ble kastet som styreleder. Cardwell har tidligere saksøkt WR Entertainment med krav om rundt 30 millioner kroner.

For noen uker siden vant selskapet en delseier i Oslo tingrett, da retten valgte å fryse aksjene Wiik sitter på i selskapet i en midlertidig forføyning.

Morgan Kane-sagaen

  • Bøkene om US Marshal Morgan Kane ble utgitt i perioden 1966 til 1982 på Bladkompaniet.
  • Kjell Hallbing (1934–2004), opprinnelig bankmann, skrev de 83 bøkene om Kane under psevdonymet Louis Masterson.
  • Det er solgt cirka 11 millioner bøker om Morgan Kane.
  • Wide Release Entertainment (WR) sitter på filmrettighetene til bøkene, og til rettighetene til e-bøkene om Morgan Kane. Selskapet ble startet av norske Gunnar Ryan Wiik, med amerikanske partnere i 2009.
  • Wiik var nestleder i styret frem til desember 2016.
  • WR Entertainment er notert på «minibørsen» Merkur Market på Oslo Børs.
Vis mer

Lucia-Khan mener kontraktene som Wiik viser til, aldri har fantes, og viser til at de ikke var referert til i det offisielle opptaksdokumentet WR leverte før det ble tatt opp på Merkur Market på Oslo Børs. 

– Det som er heldig for oss, noe vi fant ut da vi brakte den midlertidig forføyningen til det norske rettssystemet, er at når en dommer ser på bevisene, så er det ikke noe spørsmål. Jeg er supersikker på at våre beviser er sterke, at det ikke har vært noen kontraktsbrudd, at vi ikke skylder Wiik eller Cardwell penger, og at enhver dommer, i hvilket som helst land, vil se gjennom dem, sier Lucia-Khan.

Les hele historien om skuespilleren og gründeren Ryan Wiik (35), som skulle gjøre Morgan Kane til Hollywood-suksess og milliardforretning, i DN Lørdag.

– Angriper selskapet

Wiik har også saksøkt Lucia-Khan personlig, for bedrageri. Men Lucia-Khan sier nå at hun ennå ikke er blitt stevnet, slik loven påkrever i det californiske rettssystemet.

– Han gikk etter meg først, og det fungerte ikke. Nå angriper han resten av selskapet, inkludert aksjonærene, sier Lucia-Khan, som mener Wiik må gå videre, og slutte å bekjempe prøvespillingen som førte til at han mistet rollen som Morgan Kane.

Ifølge Wiik er ikke det personlige søksmålet mot Lucia-Khan trukket.(Vilkår)

Etterbørs WR Entertainment Ryan Wiik Tasmin Lucia-Khan James Cardwell Louis Masterson Film
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.