Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
HBO er hacket og nytt Game of Thrones-materiale er lagt ut på nettet. Bildet viser Nikolaj Coster-Waldau som Jaime Lannister. Foto: Macall B. Polay/HBO via AP
HBO er hacket og nytt Game of Thrones-materiale er lagt ut på nettet. Bildet viser Nikolaj Coster-Waldau som Jaime Lannister. Foto: Macall B. Polay/HBO via AP les mer

Film

HBO hacket – «Game of Thrones»-manus lagt ut

TV-serieprodusenten HBO er hacket, og tyvene krever millioner av dollar i løsepenger for ikke å legge ut mer av materialet som ble stjålet.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

En eller flere hackere som kaller seg Mr. Smith, stjal flere filer fra den amerikanske produsenten og la det ut på nettet mandag. De forlanger en stor løsesum om selskapet vil slippe lignende fremtidige hendelser.

I en video sendt til HBO-sjefen Richard Plepler krever de «sin 6 måneders lønn i bitcoin», noe de antydet beløper seg til minst seks millioner dollar. Selskapet etterforsker saken sammen med politiet og eksperter i datakriminalitet.

Påstår de sitter på mer

Materialet som ble publisert, inkluderer det som ser ut til å være manuskriptet til fem «Game of Thrones»-episoder, inkludert en kommende episode, og en måned med eposter fra kontoen til Leslie Cohen, som er en av sjefene i HBO.

HBO sa mandag at de fortsatt ikke tror at mer av e-post-systemet er rammet, ifølge bransjebladet Variety.

Hackerne hevder de sitter på mer materiale, inkludert manuskripter, kommende episoder av HBO-serier og -filmer, og informasjon som er skadelig for selskapet.(Vilkår)

Etterbørs HBO Richard Plepler Film
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.