Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Visepresident for internettjenester Eddy Cue i Apple planlegger å produsere eget tv-innhold Foto: Scanpix/Reuters/Stephen Lam
Visepresident for internettjenester Eddy Cue i Apple planlegger å produsere eget tv-innhold Foto: Scanpix/Reuters/Stephen Lam les mer

Tv

Wall Street Journal: Apple satser én milliard dollar på tv-produksjon

Teknologigiganten skal bruke rundt en milliard dollar på å produsere originalt videoinnhold, melder The Wall Street Journal.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Apple kommer til Hollywood, skriver The Wall Street Journal. Ifølge avisen har Iphone-produsenten satt av rundt en milliard amerikanske dollar til å både anskaffe og produsere eget videoinnhold. 

Det tilsvarer rundt halve årsbudsjettet til tv- og strømmegiganten HBO, som Apple  ønsker å gå i næringen.

Fem millioner per episode

Ifølge de anonyme kildene til Wall Street Journal vil milliardbeløpet være nok til at selskapet kan produsere eller kjøpe omkring ti tv-serier, avhengig av kostnadsnivået på produksjonene. 

Nettgiganten Amazon.com satset rundt det samme beløpet i 2013, i forbindelse med lanseringen av strømmeplattformen Amazon Prime.

Avisen skriver videre at Apple legger opp til et budsjett i rekkevidden to til fem millioner dollar per episode. Komiserier vil være i det lavere budsjettsjiktet, mens mer påkostede dramaproduksjoner kan nærme seg eller også overstige fem millioner.

Til sammenligning har HBOs storsuksess «Game of Thrones» – målestokken de fleste dramaproduksjoner må tåle sammenligning med – et budsjett på hele ti millioner dollar per episode.

Usikker på plattform

Foreløpig er det ikke klart om Apple vil tilby produksjonene sine gjennom sin allerede veletablerte Itunes-plattform, eller om de satser mot en ny strømmetjeneste. 

Fra før tilbyr Itunes digital utleie og kjøp av filmer og tv-serier – riktignok ikke produsert av Apple.

Ryktene om egenproduserte tv-serier fra Apple har svirret rundt siden 2015, og ble først omtalt av filmbransjebladet Variety

Visepresident for internettjenester Eddy Cue i Apple har siden den gang gitt uttrykk for selskapets planer om å tilby videoproduksjoner som kan konkurrere med produksjonene til blant annet Netflix og HBO ved flere anledninger.

Gir ansvaret til «Breaking Bad»-produsenter

I juni ansatte Apple Hollywood-veteranene Jamie Erlicht og Zack Van Amburg for å lede videosatsingen sin, og forvalte tv-milliardene. 

Både Erlicht og Van Amburg kom fra produksjonsselskapet Sony Pictures Television, som har stått bak suksesser som «Breaking Bad», «The Blacklist», Netflix-serien «Bloodline» og kult-komiserien «Community» de siste årene.(Vilkår)

Etterbørs Apple Strømming Film Tv
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.