Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
69 mennesker ble drept på Utøya 22. juli 2011, mens åtte mistet livet da bomben gikk av i regjeringskvartalet i Oslo. Foto: Luca Kleve-Ruud
69 mennesker ble drept på Utøya 22. juli 2011, mens åtte mistet livet da bomben gikk av i regjeringskvartalet i Oslo. Foto: Luca Kleve-Ruud les mer

Film

Netflix kjøper film om 22. juli

Innspillingen begynner i høst og får et budsjett på nesten 160 millioner kroner.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Netflix har sikret seg rettighetene til britiske Paul Greengrass' film om terrorangrepet 22. juli 2011,  melder Hollywood-avisen Deadline.

Filmen vil få et budsjett på 20 millioner dollar, tilsvarende litt under 158 millioner kroner etter dagens kurs. Innspillingen begynner i høst, med lokale skuespillere, melder avisen.

Det er også klart at britiske Greengrass får den prisvinnende produsenten Scott Rudin med på laget. Rudin har blant annet produsert Cohen-brødrenes «No Country for Old Men», som sikret ham en Oscar-statuett. 

Rudin og Greengrass jobbet sist sammen på filmen «Captain Phillips», som handler om et skip som kapres av somalske pirater. Filmen fikk seks Oscar-nominasjoner, blant annet i den gjeveste klassen: «Beste film».

Netflix skal ha slått fire andre konkurrenter i en budrunde oms rettighetene til filmen. Forarbeidet til filmen begynner allerede neste uke.

Basert på bok

Fra før er det kjent at filmen skal basere seg på Åsne Seierstads bok, «En av oss», som skildrer terroristen Anders Behring Breiviks liv, men også følger to søstre fra Nesodden og en vennegjeng fra Troms' vei til Utøya.

– Åsnes bok, «En av oss», var et grundig stykke arbeid og noe som gjorde et dypt inntrykk på meg. Hun fikk frem sannheten ved det som skjedde og hvordan de involverte opplevde grusomhetene, sa Greengrass til Bergens Tidende i februar.

Paul Greengrass har også tidligere laget film om terror og massakrer basert på virkelige hendelser. Med «United 93» (2006) tok han for seg hendelsene ombord et av de kaprede flyene 11. september. I «Bloody Sunday» (2002) tok han for seg britiske soldaters massakre av 28 ubevæpnede sivile i Nord-Irland i 1972.

En av flere filmer og tv-serier

Greengass' filmatisering er en av flere. En norsk film, som regisseres av Erik Poppe, begynner innspilling i september. I tillegg lager Pål Sletaune og Sara Johnsen dramaserien «22. juli», med et budsjett på 70 millioner kroner.

Kommentar: Snart kommer filmene og tv-seriene om 22. juli. Hvis de skal ha noen hensikt, må de våge å nærme seg det brutale.(Vilkår)

Etterbørs Film
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.