Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Arkivfoto: Roger Ailes, som døde i 2017, var grunnlegger av Fox News. Frem til 2016 var han styreleder og konsernsjef. Nå tas kanalen av luften i Storbritannia.  REUTERS/Fred Prouser/File Photo Foto: Fred Prouser/Reuters/NTB Scanpix.
Arkivfoto: Roger Ailes, som døde i 2017, var grunnlegger av Fox News. Frem til 2016 var han styreleder og konsernsjef. Nå tas kanalen av luften i Storbritannia.  REUTERS/Fred Prouser/File Photo Foto: Fred Prouser/Reuters/NTB Scanpix. les mer

Medier

Tar Fox News av luften i Storbritannia

Beslutningen om å fjerne den kontroversielle tv-kanalen er tatt av Rupert Murdoch og hans sønner.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Fox News' eierselskap 21st Century Fox opplyser at den omdiskuterte nyhetskanalen ikke vil fortsette å være tilgjengelig i Storbritannia ettersom den ikke har klart å tiltrekke seg et stort nok publikum.

Fox News kan ha blitt et problem for Murdochs planer om å kjøpe opp Sky, Storbritannias største betal-tv-tilbyder.

«Fox News er fokusert på det amerikanske markedet og designet for et amerikansk publikum, og derfor har det bare hatt noen få tusen seere daglig i Storbritannia», opplyser 21st Century Fox said i en pressemelding.

«Vi har konkludert med at det ikke er i vår forretningsmessige interesse å forsette å tilby Fox News i Storbritannia», heter det videre.

Storbritannias kulturminister har tidligere uttalte seg kritisk til 21st Century Fox' planlagte oppkjøp av Sky og vurdert en ytterligere gjennomgang av oppkjøpet. Frykten har vært at Murdoch-familien vil få for stor påvirkning over britiske medier.

Storbritannias medietilsyn, Ofcom, konkluderte i juni med at Murdoch-familien og 21st Century Fox kvalifiserte som innehavere av en kringkastingslisens. Men samtidig ble det sagt at det hadde funnet vesentlige svakheter hos Fox News.(Vilkår)

Etterbørs Medier
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.