Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Arkivfoto: Roger Ailes, som døde i 2017, var grunnlegger av Fox News. Frem til 2016 var han styreleder og konsernsjef. Nå tas kanalen av luften i Storbritannia.  REUTERS/Fred Prouser/File Photo Foto: Fred Prouser/Reuters/NTB Scanpix.
Arkivfoto: Roger Ailes, som døde i 2017, var grunnlegger av Fox News. Frem til 2016 var han styreleder og konsernsjef. Nå tas kanalen av luften i Storbritannia.  REUTERS/Fred Prouser/File Photo Foto: Fred Prouser/Reuters/NTB Scanpix. les mer

Medier

Tar Fox News av luften i Storbritannia

Beslutningen om å fjerne den kontroversielle tv-kanalen er tatt av Rupert Murdoch og hans sønner.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Fox News' eierselskap 21st Century Fox opplyser at den omdiskuterte nyhetskanalen ikke vil fortsette å være tilgjengelig i Storbritannia ettersom den ikke har klart å tiltrekke seg et stort nok publikum.

Fox News kan ha blitt et problem for Murdochs planer om å kjøpe opp Sky, Storbritannias største betal-tv-tilbyder.

«Fox News er fokusert på det amerikanske markedet og designet for et amerikansk publikum, og derfor har det bare hatt noen få tusen seere daglig i Storbritannia», opplyser 21st Century Fox said i en pressemelding.

«Vi har konkludert med at det ikke er i vår forretningsmessige interesse å forsette å tilby Fox News i Storbritannia», heter det videre.

Storbritannias kulturminister har tidligere uttalte seg kritisk til 21st Century Fox' planlagte oppkjøp av Sky og vurdert en ytterligere gjennomgang av oppkjøpet. Frykten har vært at Murdoch-familien vil få for stor påvirkning over britiske medier.

Storbritannias medietilsyn, Ofcom, konkluderte i juni med at Murdoch-familien og 21st Century Fox kvalifiserte som innehavere av en kringkastingslisens. Men samtidig ble det sagt at det hadde funnet vesentlige svakheter hos Fox News.(Vilkår)

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger

Mest sett på DNtv nå

Etterbørs Medier
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.