Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Selskapet Google ble bøtelagt for å ha misbrukt sin dominerende posisjon i internettsøkmarkedet. Foto: Brian Nyder/Reuters/NTB Scanpix
Selskapet Google ble bøtelagt for å ha misbrukt sin dominerende posisjon i internettsøkmarkedet. Foto: Brian Nyder/Reuters/NTB Scanpix les mer

Medier

Google anker bot på 2,4 mrd. euro

Google anker milliardboten selskapet fikk av Europakommisjonen i juni.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Google fikk i juni en bot på 2,4 milliarder euro av Europakommisjonen, men har ifølge Reuters bestemt seg for å anke boten.

EU-domstolen bekrefter dette på sin Twitter-konto.

Konkurransefortrinn

Google ble straffet for å ha misbrukt sin dominerende posisjon i søkemotormarkedet Kommisjonen mener nemlig Google har gitt konkurransefortrinn til sin egen tjeneste for prissammenligning, Google Shopping.

Europakommisjonen baserte sin avgjørelse på 1,7 milliarder Google-søk, og samlet og analyserte 5,2 terabyte for å underbygge sin sak.

Google fikk til 28. september med å endre praksis, eller betale en bot som tilsvarer opp til fem prosent av den gjennomsnittlige omsetningen til morselskapet Alphabet per døgn.

Var uenige

Selskapet var uenig i boten i juni, og har etter en gjennomgang av kommisjonens avgjørelse bestemt seg for å anke.

Google-direktør Kent Walker kommenterte i sommer boten slik:

– Når du handler på nettet, ønsker du å finne produktene du leter etter raskt og enkelt. Og annonsører ønsker å markedsføre de samme produktene. Derfor viser Google shoppingannonser som kobler våre brukere med tusenvis av store og små annonsører, på måter som er nyttige for begge. Vi er med all respekt uenige i konklusjonene.(Vilkår)

Etterbørs Margrethe Vestager Reuters Europakommisjonen Google EU Medier
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.