Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger

Jus

Økokrim inndrar bruksretten til popcorn-time.no

Målet er å hindre at folk skal kunne se filmer og TV-serier på nett uten at rettighetshaverne får betalt.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Økokrim opplyser i en pressemelding at det har utferdiget forelegg med inndragning av bruksretten til domenenavnet popcorn-time.no.

Gjennom domenenavnet popcorn-time.no har en ukjent gjerningsperson medvirket til å gjøre åndsverk som filmer og TV-serier tilgjengelig for allmennheten uten samtykke fra rettighetshaver, ifølge inndragningsforelegget.

– Økokrim har utstedt et inndragningsforelegg mot besitteren av bruksretten til domenet popcorn-time.no, heter det i pressemeldingen.

Ettersom det ikke har vært mulig for Økokrim å identifisere gjerningspersonen, retter inndragningsforelegget seg mot besitteren.

– Det foreligger ikke holdepunkter i etterforskningen for at besitteren av domenet selv har foretatt de straffbare handlingene, sier politiadvokat Maria Bache Dahl i Økokrim.

Inndragningen i bruksretten følger i kjølvannet av at Økokrim i mars 2016 tok beslag i bruksretten til domenet. Da hadde domenet spredt rettighetsbelagte filmer og TV-serier siden februar 2015.

Forelegget er begrunnet med overtredelse av åndsverkloven § 2, skriver Økokrim videre og opplyser at besitteren av domenenavnet har en frist på fem dager på å vedta eller ikke vedta forelegget.(Vilkår)

Etterbørs Økokrim Maria Bache Dahl Strømme-tv Jus
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.