Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
styreleder Jens Johan Hjort i Festspillene i Nord-Norge har fått en svindelsak å stri med. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
styreleder Jens Johan Hjort i Festspillene i Nord-Norge har fått en svindelsak å stri med. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix les mer

Musikk

Utenlandske «direktørsvindlere» stjal 770.000 kroner fra festspillene i Nord-Norge

Med falske epostadresser og god norsk klarte svindlere å få festspillene i Nord-Norge til å overføre store summer til kontoer i England og Tyrkia.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Ifølge NRK ble dette oppdaget i slutten av juni, mens årets festival gikk av stabelen.

– Dette er tungt for festspillene og alle de involverte. Vi tar det meget alvorlig, sier festspilldirektør Maria Utsi.

Svindelformen kalles «direktørsvindel».

Det var opprettet en falsk epostadresse i navnet til festspilldirektøren, og derfra ble det sendt beskjed til festivalens økonomiansvarlig om å utbetale 33.150 euro til en engelsk konto.

- Overbevist om at det var fra lederen

Det samme skjedde igjen fem dager senere, og 49.250 euro ble betalt til en tyrkisk konto. Det ble bedt om bilag, og fra den falske epostadressen fikk økonomiansvarlig beskjed om at bilag ville bli ettersendt.

– Den økonomiansvarlige var overbevist om at det var bedriftens leder som ba om at transaksjonene ble utført, sier styreleder Jens Johan Hjort i Festspillene i Nord-Norge.

Svindelen ble oppdaget av valutaekspertene i Sparebanken Nord-Norge. Saken er anmeldt til Troms politidistrikt og Økokrim, og Interpol er orientert om saken.(Vilkår)

Etterbørs Festspillene i Nord-Norge Jens Johan Hjort Økokrim Svindel Musikk
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.