Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Hugh Hefner er død. Her er han avbildet på Playboy Mansion i Los Angeles i 2010. Foto: Jae C. Hong/Ap/NTB Scanpix
Hugh Hefner er død. Her er han avbildet på Playboy Mansion i Los Angeles i 2010. Foto: Jae C. Hong/Ap/NTB Scanpix les mer

Medier

Playboy-kongen Hugh Hefner er død, 91 år gammel

Mannen bak magasinet Playboy, Hugh Hefner, er død, 91 år gammel, bekrefter Playboy Enterprises.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Hugh Marston Hefner døde av naturlige årsaker i sitt eget hjem, skriver nyhetsbyrået Reuters. Det bekrefter Playboy Enterprises.

Svømmebassenget i Playboy Mansion i Holmby Hills, Los Angeles, California. Foto: Frederic J. Brown/Afp/NTB Scanpix
Første nummer av Playboy magazine med Marilyn Monroe på coveret.
Hugh Hefner omringet av Playboy-bunnies under åpningene av en ny Playboy klubb i London i 1966. Foto: Keystone-France/Gamma-Keystone via Getty Images
Hugh Hefner med sin kone og tidligere Playboy modell Crystal Harris. Foto: © Fred Prouser/Reuters/NTB Scanpix

91-åringen bodde i en luksusbolig som gikk under navnet The Playboy Mansion i Los Angeles i California. Han kjøpte huset i 1971 for 1,05 millioner dollar. I 2016 solgte han eiendommen til sin nabo, men skulle disponere hele eiendommen fram til sin død.

Hefner, som gikk under kallenavnet «Hef», ble født i Chicago i 1926 i et middelklassehjem som første barn av foreldre som begge var lærere. Under 2. verdenskrig skrev han for en militæravis.

Playboy

Det aller første nummeret av Playboy kom i salg i desember 1953, med Marilyn Monroe som første trekkplaster. Senere har stjerner som Sharon Stone, Cindy Crawford og Kim Basinger kledd av seg for bladet. Den første utgaven var på 44 sider, og solgte i et opplag av 54.175 til en pris av 50 cent per stykk.

– Før oss var det ingen som hadde sex, vi oppfant sex, sa han om bladet som ble født på grunnleggerens kjøkkenbord og ble kjernen til hans forretningsimperium.

Hedres

Hefner, som mange vil huske ikledd en rød slåbrok med en pipe i hånden, blir hedret på magasinets hjemmeside. Et stort portrett av Playboy-kongen pryder nettsiden sammen med teksten «Livet er for kort til å leve noen andres drøm».

Ved siden av nakenbildene har bladet brakt velskrevne artikler av store forfattere som James Baldwin, John Cheever, Nadine Gordimer, Joyce Carol Oates og Isaac Bashevis Singer.

Hefner var gift med tidligere playmate Crystal Harris. Hun var Hefners tredje kone. Han etterlater seg fire barn fra de tidligere ekteskapene.(Vilkår)

Hugh Hefner mens han vurderer bilder til magasinet. Bildet er tatt en gang på 60-tallet. Foto: Bettmann
Hefners feste var legendariske. Her fra et Haloween party i Playboy Mansion med playmatene Holly Madison og nå avdøde Anna Nicole Smith. Foto: Elayne Lodge/AP/NTB scanpix
Etterbørs Hugh Hefner Medier
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.