Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

 • Populære Søk:
 • Siste stillinger
 • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Advokatfullmektig Helene Charlotte Bjørgo, administrerende direktør Tasmin Lucia-Khan og advokat Eirik W. Raanes i Thommessen møtte Ryan Wiik i forbindelse med et annet søksmål tidligere i år. Foto: Nicklas Knudsen
Advokatfullmektig Helene Charlotte Bjørgo, administrerende direktør Tasmin Lucia-Khan og advokat Eirik W. Raanes i Thommessen møtte Ryan Wiik i forbindelse med et annet søksmål tidligere i år. Foto: Nicklas Knudsen les mer

Film

Morgan Kane-sjef slår tilbake mot søksmål

Administrerende direktør Tasmin Lucia-Khan i WR Entertainment ber retten i California avvise deler av gründer Ryan Wiiks søksmål mot henne.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Planene om å lage film av Morgan Kane har foreløpig resultert i lite annet enn en voksende rekke søksmål.

Morgan Kane-sagaen

 • Bøkene om US Marshal Morgan Kane ble utgitt i perioden 1966 til 1982 på Bladkompaniet.
 • Kjell Hallbing (1934–2004), opprinnelig bankmann, skrev de 83 bøkene om Kane under psevdonymet Louis Masterson.
 • Det er solgt cirka 11 millioner bøker om Morgan Kane.
 • Wide Release Entertainment (WR) sitter på filmrettighetene til bøkene, og til rettighetene til e-bøkene om Morgan Kane. Selskapet ble startet av norske Gunnar Ryan Wiik, med amerikanske partnere i 2009.
 • Wiik var nestleder i styret frem til desember 2016.
 • WR Entertainment er notert på «minibørsen» Merkur Market på Oslo Børs.
Vis mer

Gründer Ryan Wiik, som ifjor forlot selskapet WR Entertainment har saksøkt selskapets nye leder, Tasmin Lucia-Khan personlig, for bedrageri.

Nå har Lucia-Khan gått til retten i California for å forhindre deler av søksmålet.

– Både selskapet og administrerende direktør mener Wiiks søksmål mot henne er ondsinnet og useriøst, skriver selskapet i en børsmelding.

Lucia-Khan har levert det som kalles en anti-SLAPP-begjæring.

SLAPP er en betegnelse for søksmål som søker å begrense en persons ytringsfrihet, gjerne uten at det finnes noe reelt håp om å vinne selve søksmålet. California var den første staten i USA som fikk på plass egen lovgning som forsøker å begrense denne type søksmål.

– Anti-SLAPP-begjæringen er spesifikt rettet mot Wiiks påstander om ærekrenkelse, beskyldninger om at administrerende direktør skal ha ærekrenket ham, skriver selskapet videre i børsmeldingen.

– I en stil som er typisk for Lucia-Khan, slipper hun nok en pressemelding med håp om at hun kan vinne saken i rettsalen som offentligheten er, svarer Wiiks advokat Neville L. Johnson.

Han skriver videre at Wiik forventer å vinne søksmålet.

Et av flere søksmål

I tillegg til søksmålet Wiik har brakt mot Lucia-Khan personlig, utspiller følgende rettsfeider seg omkring WR Entertainment:(Vilkår)

 • WR Entertainment har saksøkt Wiik. Selskapet anklager Wiik for å «misbruke» sin posisjon i selskapet og å «bedra seg til mer enn 19 millioner aksjer som tilhørte WR, i tillegg til å lure til seg flere hundre tusen dollar fra selskapet». Wiik tapte i første runde, men har anket.
 • Ryan Wiik har saksøkt WR Entertainment og krever 90 millioner kroner. Saken har ikke vært i retten ennå.
 • Tidligere styreleder James «Jim» Cardwell har saksøkt WR Entertainment og krever 30 millioner kroner. Saken har ikke vært i retten ennå.
 • Aksjonærer i WR Entertainment har anmeldt Wiik for bedrageri. Norsk politi henla anmeldelsen, noe aksjonærene har påklaget.
Etterbørs Film
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.