Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Toppsjef Tasmin Lucia-Khan WR Entertainment. Selskapet avviser gründer Ryan Wiiks anke etter at han har tapt mot selskapet to ganger i retten. Foto: Mikaela Berg
Toppsjef Tasmin Lucia-Khan WR Entertainment. Selskapet avviser gründer Ryan Wiiks anke etter at han har tapt mot selskapet to ganger i retten. Foto: Mikaela Berg les mer

Film

Avviser Morgan Kane-gründerens anke: – Dessverre er vi nødt til å bruke selskapets midler til å forsvare oss

Morgan Kane-selskapet WR Entertainment avviser gründer Ryan Wiiks anke, etter at han to ganger har tapt i retten.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

WR Entertainment melder i en børsmelding tirsdag at selskapet avviser gründer Ryan Wiiks anke.

Dette var søksmålet

  • WR Entertainment tok norske Ryan Wiik til retten i den amerikanske delstaten California.
  • Nordmannen ble anklaget for å «misbruke» sin posisjon i selskapet og å for å «bedra seg til mer enn 19 millioner aksjer som tilhørte WR, i tillegg til å lure til seg flere hundre tusen dollar fra selskapet».
  • Wiik bestred dette, og gikk til motsøksmål mot selskapet med krav om 90 millioner kroner for jobben han har gjort i WR.
  • Også tidligere styreleder i selskapet, James Cardwell, har saksøkt selskapet for kontraktsbrudd, med et erstatningskrav på rundt 30 millioner kroner. Denne konflikten er ikke løst ennå.
Vis mer

Wiik har tapt to ganger mot selskapet i retten. 5. september holdt byfogden fast at hans aksjer i selskapet skulle bli frosset i påvente av en dom fra rettssystemet i California. Wiik måtte også betale motpartens saksomkostninger på over 500.000 kroner, i tillegg til egne utgifter og tolkeutgifter for retten.

Selskapet mener nå, etter å ha gjennomgått Wiiks anke, at det ikke er kommet frem noen nye bevis og fastholder at rettens beslutning har vært korrekt.

– Vi vil fortsette å bruke loven til å avgjøre eierskapet til disse aksjene, som vi mener tilhører selskapet, heter det i meldingen.

– Wiik er i sin siste anke helt klart desperat etter å klandre noen andre enn seg selv, til og med den norske domstolen. Dessverre er vi nødt til å bruke selskapets midler til å forsvare oss fra denne endeløse striden. Vi stopper ikke før vi får rettferdighet for alle aksjonærer og selskapet, skriver toppsjef Tasmin Lucia-Khan i en e-post til DN.

Strid

Wiik eier 18,78 millioner aksjer i WR Entertainment, selskapet som har rettighetene til filmatiseringen av Morgan Kane-bøkene. Det har lenge vært en strid mellom han og selskapet.

Aksjene ble frosset av Oslo byfogdembete i sommer da selskapet gikk til sak mot Wiik i California. WR Entertainment mener han har tilegnet seg aksjene på urettmessig vis.

Overskygger filmplaner

WR Entertainment er selskapet Wiik hadde ideen til, som i mange år har forsøkt å få i gang en filmatisering av Kjell Hallbings Morgan Kane-bøker.

Men det siste året har konflikter mellom nåværende og tidligere personer i ledelsen overskygget filmplanene.

Selskapets nye ledelse, ved administrerende direktør Tasmin Lucia-Khan og styreleder Frode Foss, mener at Wiik urettmessig tilegnet seg aksjer fra andre aksjonærer i 2013. WR-toppene mener disse aksjene egentlig skulle vært «treasury shares», aksjer selskapet selv disponerer, og ikke Wiiks personlig.(Vilkår)

Etterbørs Gunnar Ryan Wiik California Frode Foss WR Entertainment Tasmin Lucia-Khan Film
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.