Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Tidligere BA-redaktør Olav Terje Bergo ba Norsk Presseforbund vurdere mediedekningen av varslingssakene mot Trond Giske. Foto: Kristin Svorte
Tidligere BA-redaktør Olav Terje Bergo ba Norsk Presseforbund vurdere mediedekningen av varslingssakene mot Trond Giske. Foto: Kristin Svorte les mer

Medier

Presseforbundet tar ikke initiativ til egen drøfting av Giske-saken

Norsk Presseforbund vil ikke ta initiativ for å gjennomføre en egen drøfting av medienes dekning av saken rundt Trond Giske.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Tidligere redaktør i Bergensavisen og Ap-medlem Olav Terje Bergo henvendte seg til Norsk Presseforbund for noen uker siden og mente forbundet burde ta et slikt initiativ.

Det kommer forbundet ikke til å gjøre, slo generalsekretær Elin Floberghagen fast under et frokostmøte om Medieåret 2017 torsdag, melder Kampanje og Medier24.

– Vi har svart nei på den henvendelsen og mener saken er bedre egnet for løpende debatt og diskusjon enn en overordnet vurdering fra presseforbundet, sa hun.

Floberghagen påpekte imidlertid at det er mange dilemmaer knyttet til saken som er interessante å diskutere, som bruken av anonyme kilder.

– Og så tror jeg det største dilemmaet er: Hvordan påvirker den massive dekningen de som blir utsatt for kritikken? Dette er noe som bør diskuteres løpende i redaksjonen, sa hun.(Vilkår)

Etterbørs Elin Floberghagen Norsk Presseforbund Olav Terje Bergo Medier
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.