Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

Leder av Medietilsynet Mari Velsand. Foto: Hanna Kristin Hjardar
Leder av Medietilsynet Mari Velsand. Foto: Hanna Kristin Hjardar les mer

Teknologi

Mens dab-overgangen ga lytterfall for NRK, øker lyttermålingene på lokalradio

Lokalradiolyttingen har i 2017 økt med 20 prosent. Samtidig har den totale radiolyttingen gått ned, og NRK har tapt lyttere i alle regioner.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Det viser tall utarbeidet av Kantar Media. Ifølge statistikken har de fleste lokalradioene som er med i lyttermålingen hatt en stabil utvikling eller vekst det siste året.

– Dette tyder på at det digitale radioskiftet har vært en medvirkende årsak til veksten i lokalradiolyttingen, sier direktør Mari Velsand i Medietilsynet.

I Telemark, Buskerud, Hedmark og Oppland lokalradiolyttingen økt fra 9,9 til hele 15,3 prosent fra 2016 til 2017.

Men til tross for veksten for lokalradioene har det vært en nedgang i den totale radiolyttingen i fem regioner. Troms og Finnmark er de eneste regionene som har flere radiolyttere i fjerde kvartal 2017 enn på samme tid året før.

Taper lyttere

De tradisjonelle kanalene som Radio Norge, P4 og NRK-kanalene P1, P2 og P3 taper lyttere til nisjekanalene til NRK, P4-gruppen og Bauer media i alle de seks regionene.

– At det digitale radioskiftet ville medføre et fall i radiolyttingen i 2017 kom ikke uventet. Det er også naturlig at NRK opplever det største fallet siden de slukket sine FM-sendinger først i de fleste regionene, forteller Velsand.

Medietilsynet forventer at den totale radiolyttingen vil stabilisere seg og øke noe i 2018.

Nedgangen i den totale radiolyttingen må sees i sammenheng med at sentrale kanaler som P5, P7 Klem og NRJ ikke var med i målingen for fjerde kvartal og kun ble målt i to av tre måneder i tredje kvartal i 2017.(Vilkår)

Etterbørs Teknologi
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.