Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

 • Populære Søk:
 • Siste stillinger
 • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Advokatfullmektig Helene Charlotte Bjørgo (fra venstre), administrerende direktør Tasmin Lucia-Khan og advokat Eirik W. Raanes i Thommessen møtte Ryan Wiik i WR-saken i Oslo byfogdembete i fjor høst. Foto: Nicklas Knudsen
Advokatfullmektig Helene Charlotte Bjørgo (fra venstre), administrerende direktør Tasmin Lucia-Khan og advokat Eirik W. Raanes i Thommessen møtte Ryan Wiik i WR-saken i Oslo byfogdembete i fjor høst. Foto: Nicklas Knudsen les mer

Jus

Børshopp for Morgan Kane-selskap etter at forlik satte stopper for betent konflikt

WR Entertainment og selskapets sjef, Tasmin Lucia-Khan, har inngått et forlik med skuespiller og grunnlegger Gunnar Ryan Wiik som innebærer at han leverer tilbake alle sine WR-aksjer til selskapet.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Morgan Kane-gründer Gunnar Ryan Wiik har inngått et forlik med filmselskapet WR Entertainment og dets sjef Tasmin Lucia-Khan. En konsekvens av forliket er at de to partene stopper sine søksmål mot hverandre. Det fremgår av en børsmelding fra selskapet tirsdag morgen.

Nordmannen Gunnar Ryan-Wiik har inngått et forlik med WR Entertainment, selskapet han selv var med å grunnlegge. Foto: Fredrik Solstad

Selskapet aksjekurs steg på Oslo Børs i åpningsminuttene – og åpnet nær 28 prosent opp, og fortsatte opp nær 60 prosent i åpningskvarteret. På 12 minutter var markedsverdien økt med rundt 22 millioner kroner.

WR og Wiik har forhandlet om et forlik siden desember 2017.

Les hele historien om mannen som ville være Morgan Kane i denne DN Lørdag-reportasjen.

Dette var søksmålet

 • WR Entertainment tok norske Ryan Wiik til retten i den amerikanske delstaten California.
 • Nordmannen ble anklaget for å «misbruke» sin posisjon i selskapet og å for å «bedra seg til mer enn 19 millioner aksjer som tilhørte WR, i tillegg til å lure til seg flere hundre tusen dollar fra selskapet».
 • Wiik bestred dette, og gikk til motsøksmål mot selskapet med krav om 90 millioner kroner for jobben han har gjort i WR.
 • Også tidligere styreleder i selskapet, James Cardwell, har saksøkt selskapet for kontraktsbrudd, med et erstatningskrav på rundt 30 millioner kroner. Denne konflikten er ikke løst ennå.
Vis mer

Morgan Kane-sagaen

 • Bøkene om US Marshal Morgan Kane ble utgitt i perioden 1966 til 1982 på Bladkompaniet.
 • Kjell Hallbing (1934–2004), opprinnelig bankmann, skrev de 83 bøkene om Kane under psevdonymet Louis Masterson.
 • Det er solgt cirka 11 millioner bøker om Morgan Kane.
 • Wide Release Entertainment (WR) sitter på filmrettighetene til bøkene, og til rettighetene til e-bøkene om Morgan Kane. Selskapet ble startet av norske Gunnar Ryan Wiik, med amerikanske partnere i 2009.
 • Wiik var nestleder i styret frem til desember 2016.
 • WR Entertainment er notert på «minibørsen» Merkur Market på Oslo Børs.
Vis mer

Ingen kommentarer

Filmselskapet WR Entertainment har i lang tid vært i en betent konflikt med sin grunnlegger, skuespilleren Gunnar Ryan Wiik. Konflikten, som startet rundt en uenighet om hvem som skulle spille hovedrollen i selskapets planlagte Morgan Kane-filmer, har gitt opphav til en rekke søksmål.

WR-sjef Tasmin Lucia-Khan sa til DN i desember at partene var i ferd med å forhandle om et forlik i saken. To aksjonærer i WR Entertainment anmeldte i fjor Ryan Wiik for bedrageri, men saken ble henlagt i september.

Lucia-Khan ønsker ikke å kommentere forliket tirsdag.

Wiik besvarte DNs henvendelse tirsdag. Wiiks advokat, Ole Tokvam, skriver i en epost til DN at Wiik ikke har en kommentar til forliket.

– Vi har ingen kommentarer ut over det som følger av melding til Oslo Børs, skriver Tokvam.

De to partene møttes i Oslo Byfogd i fjor høst. Da var det spent stemning mellom partene.

Gir fra seg alle aksjene

Forliket som nå er inngått betyr ifølge børsmeldingen at stridsøksen begraves og at Ryan Wiik leverer tilbake alle sine rundt 18,8 millioner WR-aksjer til selskapet.

WR Entertainment har lenge ment at Ryan Wiik har tilegnet seg de aktuelle aksjene på urettmessig vis. I september ga Oslo byfogdembete selskapet medhold i at alle Ryan Wiiks aksjer skulle fryses i en såkalt midlertidig forføyning. Ryan Wiik anket denne avgjørelsen, men skal nå ifølge selskapet ha gått med på å levere tilbake aksjene.

WR Entertainment har ifølge tirsdagens børsmelding betalt tilbake mesteparten av et lån på drøyt 238.000 dollar fra Ryan Wiiks mor, Sissel Wiik. Alle andre låneavtaler mellom partene har ifølge meldingen blitt terminert, inkludert et lån fra Ryan-Wiik selv på drøyt 241.000 dollar.

Partene er blitt enige om å dekke sine egne saksomkostninger, ifølge meldingen. (Vilkår)

Etterbørs WR Entertainment Sissel Wiik Ryan-Wiik Morgan Kane Gunnar Ryan Wiik Jus
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.