Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Styreleder i NHST Anette Olsen og nestleder Richard Olav AA på vei inn til NHSTs styremøte i november 2017. Foto: Gorm K. Gaare
Styreleder i NHST Anette Olsen og nestleder Richard Olav AA på vei inn til NHSTs styremøte i november 2017. Foto: Gorm K. Gaare les mer

Medier

DN-eier NHST har startet jakten på ny konsernsjef

Mediekonsernet NHST Media Group, som eier blant annet Dagens Næringsliv og Morgenbladet, har nå hyret inn hodejegere for å finne selskapets nye konsernsjef.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Styret i NHST Media Group har ifølge styreleder Anette Olsen engasjert rekrutteringsselskapet Visindi as som rådgiver i arbeidet med å finne konsernets nye leder.

– Vi har hatt en grundig prosess der vi har vurdert flere gode kandidater. Visindi ble valgt fordi selskapet har relevant kompetanse og et nasjonalt og internasjonalt nettverk, som gjør at det vil kunne hjelpe oss med å finne gode kandidater til denne interessante stillingen, sier Olsen i en uttalelse.

Stillingen som konsernsjef i NHST har stått tom siden Gunnar Bjørkavåg fratrådte 1. februar i år.

NHST Media Group

  • Norsk mediekonsern som blant annet eier Dagens Næringsliv og Morgenbladet.
  • Har også publikasjoner innen shipping, sjømat, olje og gass, med IntraFish, Europower, Upstream, og TradeWinds.
  • NHST Media Group er spredt verden over, med kommersielle og redaksjonelle sentre ikke bare i Norge, men også i London, Stanford, Houston, Seattle, Singapore, Stockholm og Hong Kong.
  • Ifølge årsrapporten for 2017 hadde konsernet snaut 750 ansatte, og omsatte for vel 1,3 milliarder kroner. Driftsmarginen var på 2,5 prosent.
  • Fred. Olsen-familiens selskap Bonheur er største eier i NHST, med 53,99 prosent av aksjene.
  • Nest største aksjonær er Must Invest, som sitter på 21,75 prosent.
  • Anette Olsen er NHSTs styreleder.

Kilde: NHST og Proff

Vis mer

Vektlegger digital erfaring

Det er partner Heidi Wiggen i Visindi som har fått hovedansvaret for oppdraget om å finne Bjørkavågs erstatter.

Wiggen henviser til styret for kommentar om hvilke egenskaper de ser etter i en ny konsernsjef, og tidsperspektivet for rekrutteringsprosessen.

I fredagens utgave av DN har Visindi og NHST den første offisielle utlysningen av stillingen på trykk. I den fremhever selskapet en kompetanse på digitale omstillinger som en nøkkelferdighet hos en ny konsernsjef.

– Vi søker en tydelig og forretningsorientert leder med stor gjennomføringskraft, og erfaring fra ledende stilling i større komplekse kunnskapsvirksomheter. Om du har bakgrunn fra medievirksomhet, programvarebedrifter og/eller har gjennomført større digitale omstillinger eller utviklingsprosjekter, vil det være interessant, heter det i stillingsutlysningen.

Styret understreker også at økonomiske betingelser vil være «konkurransedyktige».

Tidligere konsernsjef Gunnar Bjørkavåg tjente ifølge NHSTs årsrapport fra 2016 en fastlønn på cirka 3,3 millioner kroner i året.

Bjørkavåg gikk av som konsernsjef kort tid etter å ha møtt kritikk for sine uttalelser i en sak i DN om lav kvinneandel i mediebransjen.

Styrelederen har tidligere ikke villet tidfeste når en ny konsernsjef skal være på plass. I forbindelse med annonseringen av Bjørkavågs avgang i januar avfeiet hun at selskapet har hastverk med å finne ny toppsjef.

– Dette må ta den tiden det tar. Det viktige er å finne en veldig god person. Så er det heldigvis slik at vi har ledere for de forskjellige virksomhetsområdene, og i sentrale stabsfunksjoner i NHST, som er sterke og gode. Derfor føler styret seg veldig trygge på at vi kan ha en interimsperiode der de som sitter i lederteamet får et utvidet ansvar, sa Olsen til DN i januar.(Vilkår)

Etterbørs Anette Olsen Gunnar Bjørkavåg Heidi Wiggen NHST Media Group Dagens Næringsliv Medier
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.