Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
I oktober avslørte The New York Times og The New Yorker omfattende seksuelle overgrep og trakassering begått av Hollywood-mogul Harvey Weinstein gjennom flere tiår. I forbindelse med at selskapet hans nå søker om konkursbehandling, frigis alle som er underlagt taushetsplikt om forholdene av The Weinstein Company. Foto: Robyn Beck/Afp/NTB Scanpix
I oktober avslørte The New York Times og The New Yorker omfattende seksuelle overgrep og trakassering begått av Hollywood-mogul Harvey Weinstein gjennom flere tiår. I forbindelse med at selskapet hans nå søker om konkursbehandling, frigis alle som er underlagt taushetsplikt om forholdene av The Weinstein Company. Foto: Robyn Beck/Afp/NTB Scanpix les mer

Film

Slår seg konkurs og hever taushetsplikten om Weinstein: – Viktig steg mot rettferdighet

The Weinstein Company har omsider søkt om konkursbehandling. Samtidig hever selskapet taushetsplikten som har vært pålagt de ansatte om grunnlegger Harvey Weinsteins handlinger.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Etter flere ukers usikkerhet rundt et potensielt oppkjøp som ville reddet selskapet, søkte The Weinstein Company om konkursbehandling natt til tirsdag norsk tid.

I søknaden varsler selskapet at det opphever all taushetsplikt som har vært pålagt ansatte og andre om grunnlegger Harvey Weinsteins langvarige seksuelle overgrep og trakassering.

– I dag tar selskapet et viktig steg mot rettferdighet for alle ofre Harvey Weinstein har kneblet, sier selskapet i en uttalelse.

Tvunget til taushet

Weinstein ble etter avsløringene om seksuelle overgrep i oktober sparket som direktør fra selskapet han og broren Bob Weinstein grunnla.

I avsløringene kom det frem at Weinstein gjennom flere tiår hadde lagt lokk på overgrepene ved å tvinge ofre, vitner og andre til taushet gjennom juridiske maktmidler, deriblant konfidensialitetsavtaler – eller non-discolsure agreements på engelsk.

Det er disse som nå heves, bekrefter selskapet.

– Det har siden oktober blitt rapportert hvordan Harvey Weinstein har brukt konfidensialitetsavtaler som et hemmelig våpen for å stilne sine anklagere. De «avtalene» opphører med umiddelbar virkning, skriver selskapet.

– Ingen skal være redde for å snakke ut eller føle seg tvunget til stillhet. Selskapet ønsker å takke alle de modige menneskene som allerede har stått frem. Deres stemmer har inspirert en massiv endringsprosess over hele verden, skriver selskapet videre, med tydelig henvisning til Metoo-bevegelsen Weinstein-anklagene ble startskuddet for.

Mer enn 70 kvinner har siden oktober kommet frem med anklager mot den tidligere filmmogulen.

I februar saksøkte statsadvokat Eric Schneiderman i New York The Weinstein Company for å ikke ha beskyttet sine ansatte godt nok.

På Twitter ytrer han sin glede over at konfidensialitetsavtalene nå blir hevet.

Saga om oppkjøp

26. februar kom meldingen om at styret i The Weinstein Company begjærte selskapet konkurs etter at samtaler om et oppkjøp med forretningskvinnen Maria Contreras-Sweet og hennes investorgruppe brøt sammen.

1. mars meldte selskapet at oppkjøpet likevel ville bli gjennomført, etter å ha fått velsignelse fra statsadvokaten i New York. The Weinstein Company var antatt reddet.

8. mars kom kontrabeskjeden: Oppkjøpet hadde havarert igjen, etter at investorgruppen hadde avslørt store gjeldsposter som ikke var kjent før oppkjøpet.

Det satt sinnene i kok på styrerommet i The Weinstein Company, der Bob Weinstein sitter som leder.

– Investorens unnskyldning om at de har fått ny informasjon om selskapets finansielle tilstand er nettopp det: En unnskyldning, sa selskapet i en uttalelse.

The Weinstein Company har rundt 100 ansatte, og har i konkurssøknaden oppgitt en gjeldsmengde på mellom 500 millioner og én milliard dollar. Selskapets eiendeler har en tilsvarende verdi, ifølge selskapet.(Vilkår)

Etterbørs Film
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.