Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Krangler på Twitter: «Eg er sikkert litt treig her, for eg forstår ikkje korleis dette ordtaket er relevant her», spør Ap-nestleder Hadia Tajik på Twitter, til Helge Simonnes, tidligere sjef i Mentor Medier. Foto: Aleksander Nordahl/Gunnar Blöndal
Krangler på Twitter: «Eg er sikkert litt treig her, for eg forstår ikkje korleis dette ordtaket er relevant her», spør Ap-nestleder Hadia Tajik på Twitter, til Helge Simonnes, tidligere sjef i Mentor Medier. Foto: Aleksander Nordahl/Gunnar Blöndal les mer

Medier

– Det avslører både eit syn på Ap og på Dagsavisen som bør utdjupast av han

Bare timer før den ekstraordinære generalforsamlingen i Mentor Medier, krangler Ap-nestleder Hadia Tajik og den tidligere konsernsjefen Helge Simonnes om pressestøtte på Twitter.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

«Eg aner ikkje kva Helge Simonnes meiner her. Kanskje han kan oppklare?», spør Ap-nestleder Hadia Tajik på Twitter.

Hun viser til Helge Simonnes uttalelser til Dagens Næringsliv. I en kronikk fredag skrev den tidligere Mentor Medier-sjefen at han kjøpte Dagsavisen i 2008 for å sikre at pressestøtten overlevde:

«En av vurderingene var at det ville gå riktig dårlig med Vårt Land om Dagsavisen gikk over ende. Det var en risiko for at Aps holdning til pressestøtten ville endres om Dagsavisen gikk under. En stor reduksjon i pressestøtten ville Vårt Land ha tapt mye på. Løsningen ble å overta Dagsavisen,» skrev Simonnes i kronikken.

Hadia Tajik svarte på Twitter

Hadia Tajik ga seg ikke med én Twitter-melding mandag. Hun avviste at det var grunnlag for å frykte at Ap ville miste interessen for pressestøtten hvis Dagsavisen forsvant.

«Ja. Det avslører i så fall både eit syn på Ap og på @Dagsavisen som bør utdjupast av han.», skrev Tajik.

Simonnes kontret fra sin Twitter-konto med et sitat fra Jon Leirfall, humorist, redaktør og stortingspolitiker for Sp fra 1945 til 1969.

«Skulle ønske det var slik som du beskriver, Hadia. Jon Leirfall sa følgende: «Dette handler om hu mor, og vi vil alle at hu mor skal leve».

Hadia Tajik besvarte ikke DNs henvendelse mandag, men tvitret enda et svar til Simonnes:

«Eg er sikkert litt treig her, for eg forstår ikkje korleis dette ordtaket er relevant her. Forklar gjerne i klartekst.»

Betent konflikt

Helge Simonnes skrev kronikken fordi det mandag ettermiddag skal finne sted en ekstraordinær generalforsamling i Mentor Medier. Der skal aksjonærene blant annet skal ta stilling til et forslag om mistillit mot styreleder Tomas Brunegård.

– Jeg håper eierne virkelig tenker gjennom hva som vil skje videre om de går for mistillit til styreleder i Mentor Medier, skriver tidligere konsernsjef Helge Simonnes.

Han mener konsernet kan bryte sammen som hvis styrelederen kastes.

Bakgrunnen for konflikten mellom ulike eiergrupper i Mentor Medier er oppsigelsen av Åshild Mathisen som sjefredaktør og administrerende direktør i Vårt Land på grunn av interne samarbeidsproblemer.

Pressestøtte i potten

Uenighetene har også en økonomisk side. En årlig inntektsstrøm i form av mange titall millioner kroner i pressestøtte fra staten ligger også i potten. Siden 2014 har tre av ti kroner som de norske konsernavisene har «tjent» kommet i form av pressestøtte.

Til sammen har Vårt Land, Dagsavisen og Rogalands Avis mottatt 363 millioner kroner de fire siste årene. Det utgjør 30 prosent av den samlede omsetning i de tre avisene, som oppsummert var på 1,2 milliarder kroner i årene 2014, 2015, 2016 og 2017.(Vilkår)

Etterbørs Vårt Land Mentor Medier Helge Simonnes Åshild Mathisen Dagsavisen Medier
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.