Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Blogger og forfatter Sofie Steen Isachsen fotografert i 2016. Selskapet Sophie Elise as vokser videre i sitt andre driftsår. Foto: Linda Næsfeldt
Blogger og forfatter Sofie Steen Isachsen fotografert i 2016. Selskapet Sophie Elise as vokser videre i sitt andre driftsår. Foto: Linda Næsfeldt les mer

Medier

Blogger seg til stadig flere millioner

Selskapet til blogger og forfatter Sofie Steen Isachsen (23) fortsetter å vokse. I fjor omsatte Sophie Elise as for 4,8 millioner kroner i sitt andre driftsår.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Det viser selskapets ferske årsregnskap for 2017.

Sophie Elise as omsatte i fjor for drøyt 4,8 millioner kroner, en økning på over 33 prosent fra de snue 3,6 millioner kronene selskapet dro inn i 2016, som var selskapets første driftsår.

Selskapet noterer et resultat på 3,8 millioner kroner, også det en økning fra 2016.

Det sørger for en meget sterk driftsmargin på nær 79 prosent.

Resultatet før skatt ender som driftsresultatet også på 3,8 millioner kroner.

Sophie Elise as, årsresultat 2017 (i MNOK) 2017 2016 Endring
Omsetning 4,8 3,6 33,3 %
Driftsresultat (ebit) 3,8 3,4 11,8 %
Resultat før skatt 3,8 3,4 11,8 %

Tar ut millionutbytte

Ifølge regnskapene tar Isachsen ut 1,2 millioner kroner i utbytte, som er en del mindre enn utbyttet på drøyt to millioner 23-åringen tok ut i 2016.

I tillegg til utbyttet har selskapet hatt en lønnskostnad på 829.000 kroner for Isachsens rolle som daglig leder.

Isachsen eier 100 prosent av aksjene i selskapet, og sitter som styreleder og daglig leder i selskapet. Faren Jan Olav Isachsen sitter som styremedlem i selskapet.

Meldte overgang til bloggnettverk

Isaksen meldte i fjor høst at hun sluttet seg til det skandinaviske bloggnettverket United Influencers, et selskap som de siste årene har slått seg opp på markedsføring gjennom såkalte påvirkere, innflytelsesrike personer med stor følgerskare i bloggsfæren og på sosiale medier.

Selskapets norske avdeling omsatte i 2016 for 30 millioner kroner, og har profiler som Caroline Berg Eriksen og Marna Haugen Burøe, bedre kjent som «Komikerfrue», i stallen.

Isaksen kom fra det norske byrået Anti Brandpeople, som representerer folk som Stian Blipp og Marcus & Martinus.

Overgangen var en betydelig maktfaktor i den harde kamp om å få selge annonser og kommersielle samarbeid for innflytelsesrike profiler med mange følgere i sosiale medier. Selskaper som United Influencers og Anti konkurrerer med store mediekonsern som Aller Media, Bonnier og Egmont på å kapre de såkalte influencerne.(Vilkår)

Etterbørs Blogg Sosiale medier United Influencers Sophie Elise Steen Isachsen Medier
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.