Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
TV 2-sjef Olav T. Sandnes bekrefter nå at kanalen er enige med Telenor om ny avtale. Foto: Javad Parsa
TV 2-sjef Olav T. Sandnes bekrefter nå at kanalen er enige med Telenor om ny avtale. Foto: Javad Parsa les mer

Medier

TV 2 og Telenor enige om ny avtale over tre uker på overtid

Telenor og TV 2 har forhandlet i flere uker. Mandag ble partene enige om ny distribusjonsavtale.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

- Den økonomiske rammen er fornuftig, og vi har fått på plass en samarbeidsmodell med Telenor om TV 2 Sumo, sier organisasjons- og kommunikasjonsdirektør Sarah Willand i TV 2 til DN.

Avtalen gjør at TV 2s innhold er tilgjengelig for kunder av Canal Digital Satellitt, Canal Digital Kabel og Telenor i tiden fremover.

Den forrige avtalen utløp 1. juni, og partene har gitt hverandre «nødvendig tid for å oppnå enighet», skriver TV 2 i en pressemelding.

Partene ble nemlig ikke enige om en ny avtale før den forrige avtalen utløp, men ble enige nok til å forhindre at det ble svarte skjermer for Telenors tv-kunder.

TV 2 ønsket en prisøkning tilsvarende en krone-is per kunde i måneden. Dette skal etter det DN forstår ha innebært en samlet økning fra cirka 20 til rundt 40 kroner per kunde per måned for retten til å videresende alle TV 2s kanaler. Det ville isåfall kunne bety en kostnadsøkning på rundt 240 millioner kroner.

- Har et særskilt ansvar

– TV 2 og Telenor har, som to norske samfunnsaktører, et særskilt ansvar for å sikre norsk innhold i en virkelighet der konkurransen fra globale aktører stadig blir hardere. Avtalen er et godt utgangspunkt for dette, sier sjefredaktør og administrerende direktør i TV 2, Olav T. Sandnes i en pressemelding.

Administrerende direktør Ragnar Kårhus i Canal Digital sier i meldingen at selskapet er glade for å ha fått på plass en avtale med TV 2.

– Et godt samarbeid mellom distributører og kringkastere er viktig i årene fremover, og denne avtalen viser at begge parter ser verdien av dette. Nå ser vi frem til å jobbe videre med TV 2 for å bringe innholdet ut på en god måte, sier Ragnar Kårhus.

Administrerende direktør Ragnar Kårhus i Canal Digital er fornøyd med å ha fått på plass en avtale. Foto: Marte Christensen

Partene vil ikke avsløre detaljer i avtalen, men organisasjons- og kommunikasjonsdirektør Sarah Willand i TV 2 sier til DN at hun tror begge parter er tilfreds med avtalen.

Ble enige om Sumo-distribusjon

Et sentralt poeng i forhandlingene har vært hvordan TV 2s strømmeplattform TV 2 Sumo skulle tilbys til Telenors kunder.

Willand i TV 2 påpeker at partene har vært enige om det «vesentligste» siden begynnelsen av juni.

Organisasjons- og kommunikasjonsdirektør Sarah Willand i TV 2. Foto: Mikaela Berg

- Vi har sittet og jobbet ut detaljene, og det er nå etablert en samarbeidsmodell der vårt innhold på TV 2 Sumo skal distribueres til Telenors kunder, men med fortsatt redaksjonell kontroll for TV 2. Nå får tv-seerne alt innhold lettere tilgjengelig, med et fortsatt tydelig TV 2-avtrykk, sier Willand.

Hun legger til at man nå jobber med tekniske løsninger som vil gjøre at tv-seerne vil få tilgang til TV 2 Sumo gjennom Canal Digitals distribusjonssystemer.(Vilkår)

TELENOR ASA

Omsetning Vis alle regnskapstall

Les mer

Kilde: Proff.no

Etterbørs Canal Digital TV 2 Telenor Canal Digital Satellitt Canal Digital Kabel Medier
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.