Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Styreleder Anette Olsen leter etter ny konsernsjef i DN-eier NHST. Foto: Per Thrana
Styreleder Anette Olsen leter etter ny konsernsjef i DN-eier NHST. Foto: Per Thrana les mer

Medier

DN-eier NHST endte første halvår i minus

Konsernsjefsløse NHST hadde et bedre andre kvartal, blant annet drevet av omsetningsvekst i DN og Morgenbladet.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Mediekonsernet NHST, som eier aviser som Dagens Næringsliv og Morgenbladet, hadde i andre kvartal et positivt driftsresultat på 13 millioner kroner, mot 23,7 millioner kroner året før.

Det viser kvartalsrapporten, som ble sluppet tirsdag ettermiddag.

Det betyr at NHST endte det første halvåret av 2018 med et negativt driftsresultat på -3,3 millioner kroner. I første kvartal hadde NHST et driftsresultat på -16,5 millioner kroner, mot et nullresultat året før.

NHST Media Group

  • Norsk mediekonsern som blant annet eier Dagens Næringsliv og Morgenbladet.
  • Har også publikasjoner innen shipping, sjømat, olje og gass, med IntraFish, Europower, Upstream, og TradeWinds.
  • NHST Media Group er spredt verden over, med kommersielle og redaksjonelle sentre ikke bare i Norge, men også i London, Stanford, Houston, Seattle, Singapore, Stockholm og Hong Kong.
  • Ifølge årsrapporten for 2017 hadde konsernet snaut 750 ansatte, og omsatte for vel 1,3 milliarder kroner. Driftsmarginen var på 2,5 prosent.
  • Fred. Olsen-familiens selskap Bonheur er største eier i NHST, med 53,99 prosent av aksjene.
  • Nest største aksjonær er Must Invest, som sitter på 21,75 prosent.
  • Anette Olsen er NHSTs styreleder.

Kilde: NHST og Proff

Vis mer

En del av kostnadene i kvartalet var relatert til sluttpakken til tidligere konsernsjef Gunnar Bjørkavåg, som kostet åtte millioner kroner i «totale ytelser i forbindelse med avgangen».

Han gikk av i januar, noen måneder etter å ha møtt kritikk for sine uttalelser i en DN-artikkel om lav kvinneandel i mediebransjen.

Omsetningen i andre kvartal var relativt stabil – på 332,5 millioner kroner i år, kontra 334,4 millioner kroner året før.

Vekst i DN og Morgenbladet

De norske publikasjonene i NHST, Dagens Næringsliv og Morgenbladet, omsatte i andre kvartal for 169,3 millioner kroner, en vekst på fire prosent fra året før.

Driftsresultatet før av- og nedskrivninger (ebitda) endte her på 22,5 millioner kroner i andre kvartal, en nedgang fra 25,1 millioner kroner i samme kvartal i fjor.

«Den underliggende utviklingen i annonsemarkedet er fortsatt negativ for tradisjonelle produkter. Konsernet ser samtidig gode muligheter i utvikling og salg av nye annonseprodukter og innholdsmarkedsføring», skriver konsernet i kvartalsrapporten.

Internettjenesten MyNewsdesk har vært vekstvinner i DN-konsernet de siste årene. Men i første halvår har veksttakten sakket litt av. I andre kvartal var inntektene til MyNewsdesk på 54 millioner kroner, et fall på fire prosent sammenlignet med året før.

Det ga et driftsresultat før av- og nedskrivninger på 0,3 millioner kroner, mot 3,5 millioner året før.

– Utviklingen i andre kvartal var noe bedre enn utviklingen i første kvartal, særlig på inntektssiden. Annonsemarkedet er fortsatt variabelt, mens utviklingen i Mynewsdesk var svakere enn tidligere, skriver finansdirektør Hans Lysheim i en epost til DN.

Sjefsløst

NHST-styret leter i disse dager etter en ny konsernsjef, etter at Gunnar Bjørkavåg sluttet i januar.

I forrige uke ble det klart at Svein-Thore Gran, som har hatt ansvar for NHSTs globale publikasjoner, slutter i jobben. Inn i konsernledelsen gikk DN-redaktør Trond Sundnes som erstatter for Gran.

Styreleder Anette Olsen ønsket i forbindelse med den nyheten ikke å komme med en oppdatering på hvordan det går i jakten på en ny toppsjef til konsernet.(Vilkår)

Etterbørs NHST Morgenbladet NHST Media Group Norge London Medier
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.