Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Trygve Hegnar fortsetter å tape penger på Hegnar Media. Siden 2000 er det akkumulerte underskuddet på over 200 millioner kroner. Her er far Trygve og sønn Jon Trygve på kontoret til Hegnar Media. Foto: Gunnar Lier
Trygve Hegnar fortsetter å tape penger på Hegnar Media. Siden 2000 er det akkumulerte underskuddet på over 200 millioner kroner. Her er far Trygve og sønn Jon Trygve på kontoret til Hegnar Media. Foto: Gunnar Lier les mer

Medier

Nytt millionunderskudd for Hegnar Media

I fjor var Trygve Hegnar optimist til tross for et underskudd på over ti millioner kroner i 2016. Men 2017 ble ikke stort bedre for Hegnar Media.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

– Jeg er fortsatt optimist. Vi øker inntektene våre, samtidig som vi bruker penger på ting som ruster oss for fremtiden, sier Trygve Hegnar (74), investor og redaktør i Finansavisen.

Hegnar er mannen bak Hegnar Media som gir ut Finansavisen og Kapital. De siste årene har selskapet gått med underskudd. I 2016 fikk selskapet et underskudd før skatt på 10,7 millioner kroner.

Hegnar og Periscopus

  • Trygve Hegnar (74) eier Periscopus sammen med sine to barn, Jon Trygve (24) og Margrethe (23). Barna eier 20 prosent hver.
  • Periscopus eier finanstidsskriftet Kapital, Finansavisen, Windy Boats, Boklageret, hoteller og eiendommer.
  • Høsten 2014 fikk Hegnar en gevinst på rundt en halv milliard kroner da Periscopus solgte mesteparten av sin aksjepost i Hurtigruten.
  • I mars i fjor kjøpte Periscopus nettstedet ABC Startsiden as av Telenor for en ukjent sum.
Vis mer

2017-resultatet viser ikke stort bedre tall. Hegnar Media as endte opp med et resultat før skatt på minus 10,5 millioner kroner.

Tapt over 200 mill.

Siden årtusenskiftet har Hegnar tapt godt over 200 millioner kroner på Hegnar Media.

– Medieselskapene mine vil i år tjene mellom 35 og 40 millioner kroner. Da behøver jeg ikke bekymre meg over historikk. Jeg er opptatt av hvordan det går nå, sa Hegnar på spørsmål om det akkumulerte underskuddet i fjor.

Også nå legger han vekt på medieselskapenes inntekter. I 2017 økte Hegnar Media omsetningen med nesten fem prosent og rundet 300 millioner kroner.

Hegnar Media as, årsresultat 2017 (i MNOK) 2017 2016 Endring
Omsetning 300,5 287,1 4,7 %
Driftsresultat (ebit) -11,4 -11,8 -%
Resultat før skatt -10,5 -10,7 -%

Mannen som pryder forsiden av Finansavisen hver dag, trekker også frem at det nyinnkjøpte selskapet ABC Startsiden - som er et søsterselskap av Hegnar Media - tjener gode penger.

– Den samlede medievirksomheten hadde inntekter på over 450 millioner kroner. ABC Nyheter tjente nesten 40 millioner kroner. Det er jeg veldig fornøyd med, sier han.

– Er det annonseinntektene deres som øker?

– Det vil jeg ikke kommentere.

– Men du ser lyst på fremtiden som medieeier?

– Absolutt.

1,3 milliarder i egenkapital

Hegnar Media er heleid av Hegnars investeringsselskap Periscopus som eier nettopp ABC Startsiden i tillegg til blant annet Windy Boats, og Hegnar Hotell.

Ifølge konsernets resultatregnskap endte Periscopus med et underskudd før skatt på 61,7 millioner kroner i fjor, til tross for salget i Marine Harvest våren 2017.

– Årsaken til det er veldig enkel. Vi har skrevet ned verdien på noen av aksjene våre. Hadde vi ikke gjort det ville vi gått i overskudd, sier han.

Periscopus (konsern), årsresultat 2017 (i MNOK) 2017 2016 Endring
Omsetning 734,1 548,3 33,9 %
Driftsresultat (ebit) -14,4 -46,3 -%
Resultat før skatt -61,7 141,3 -%

Til tross for de årlige underskuddene i Hegnar Media har Hegnar fortsatt en stor formue. Periscopus har en egenkapital over 1,3 milliarder kroner.

– Jeg ville ikke bekymret deg for meg, sa Hegnar til DN i fjor.(Vilkår)

Etterbørs Trygve Hegnar Hegnar Media Medier
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.