Administrerende direktør Christian Albech i kringkastingsselskapet Telenor Broadcast langer ut mot TV 2-sjef Alf Hildrum fordi han ber om statlig hjelp til norsk tv-innhold - samtidig som han er villig til å bruke 400 millioner kroner på engelsk toppfotball, skriver Dagens Næringsliv.

- Alf har frekkhetens nådegave. Vi mener han seiler under falskt flagg. Dette viser at det neppe er hensynet til norsk innholdsproduksjon som driver Alf, men drømmen om å skape premium betal-tv-innhold ved hjelp av kostbare sportsrettigheter som Premier Leauge, sier Albech om TV 2-sjefen.

Telenor Broadcast forsyner halvparten av alle norske husstander med kabel- og parabol-tv gjennom Canal Digital.

Provosert
Bakgrunnen er at TV 2 blankt skal ha avvist et forslag fra Telenor om å opprette et nytt fond for produksjon av norsk tv-innhold

Samtidig har TV 2 provosert Telenor kraftig ved å melde seg på i kampen om engelsk Premier League-fotball. Disse tv-rettighetene har siden tidlig 1990-tall tilhørt den nære Telenor-partneren Canal+. Da hjelper det ikke at Telenor indirekte eier 24 prosent av TV 2.

Telenors utspill kommer idet Kulturdepartementet, etter det DN forstår, er helt i innspurten av arbeidet med å endre kringkastingsforskriften på en måte som vil forandre spillereglene i det norske tv-markedet.

Nøkkelen er å øke betalingen, særlig fra kabelnettene, på en måte som kan gi TV 2 årlige merinntekter på 200-250 millioner kroner.

«Desperat»
- Jeg betrakter dette som et desperat utspill, sier kommunikasjonsdirektør Rune Indrøy i TV 2 til DN.

Han mener at Telenors forslag om et produksjonsfond er et forsøk på å skyve betalingen over på forbrukerne, istedenfor å bla opp selv.

Les også: TV 2 i lobby-kryssild

Leder DN: Dårlig tv-såpe

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.