Det er på bakgrunn av budsjettet for 2010, som styrene og selskapene i Berner-gruppen har vedtatt, at det planlegges ytterligere kutt i mediehuset neste år. Årsaken er at man regner med at opplaget vil fortsette å falle i 2010.

Administrerende direktør Terje Wibe sier til Kampanje at ingen ting er endelig fastlagt, og administrasjonen vil bruke tiden fremover til å drøfte situasjonen med de ansatte. Det skjer ingen ting før jul, sier han.

Dersom nedbemanningen gjennomføres, vil ikke Dagbladet tilby sine ansatte sluttpakker, sier han til NRK.

– Viktig kulturavis

Kulturministeren kan bli redningen for Dagbladet. Huitfeldt har nedsatt et utvalg som skal se på om pressestøtten er rettferdig fordelt. Nå vil hun ha fortgang i arbeidet.

– Jeg har bedt dette utvalget jobbe ganske kjapt, nettopp med tanke på at det er mange som sliter akkurat nå. Jeg synes Dagbladet er en veldig viktig avis, viktig kulturavis, viktig debattavis. De har slitt en del de siste årene med å få nye lesere og de sliter med annonsemarkedene, sier Huitfeldt til NRK.

Slitt i flere år

Tidligere i år fikk mange ansatte varsel om oppsigelse og permittering. Dette varselet gikk spesielt ut over grafikerne, som erklærte sin misnøye ved ikke å gå tilbake på jobb etter orienteringsmøtet.

Dagbladet har flere år slitt økonomisk, og det siste halvannet året er det gjort store forandringer. Sist gang ble antall sider i søndagsavisen kuttet.

– Budsjettene innebærer ytterligere kostnadstiltak knyttet til bemanningssituasjonen, i tillegg til en rekke andre tiltak som et budsjett krever, sier Wibe.

Les også: - Dagbladet kan bli ren nettavis


Dagbladet må kutte 50 nye

Verre og verre i Dagbladet


Dagbladet krymper søndagsavisen
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.