Fredag ble det kjent at Dagbladet vurderer å kutte inntil 50 årsverk. Det er på bakgrunn av budsjettet for neste år, at det planlegges ytterlige kutt i mediehuset. Årsaken er at man regner med at opplaget vil fortsette å falle i 2010.

Kommunikasjonsrådgiver Lasse Gimnes har tidligere antydet at Dagbladet på sikt vil ende opp som gratisavis. Han tror avisen nå kan bli tvunget til å redusere antall utgivelser av papiravisen.

 

'– Jeg tror at Dagbladet må rendyrke sin sterke stilling som nyhetsleverandør på nett på hverdager, mens de kan bli nødt til å redusere antall papirutgivelser i ukedagene og i stedet satser på analyse, bakgrunn og feature i helgene, sier Gimnes til Aftenposten.

Han tror at Dagbladet om få år vil ende opp som en ren helgeavis på papir, med veldig få ansatte – hvor de kjøper inn mye av stoffet.

– Dermed kan de også nøye seg med en veldig liten organisasjon, selv om dette er relativt drastisk i forhold til hvordan avisen drives i dag, sier Gimnes.

Professor i journalistikk ved Universitetet i Oslo, Sigurd Allern, er uenig med Gimnes. Selv om kuttene er dramatiske, mener professoren at det er fullt mulig å lage en god papiravis med færre ressurser. (©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.