– Intervjuobjektet kan ofte ha mer å tape enn å vinne på å stille opp, sier Responder-sjef Jon Sæverud Haddal til Dagens Næringsliv.

S æverud Haddal mener at uredelig journalistikk er en hovedårsak til at mange skyr tv-intervjuer. Han mener at enkelte journalister i redaksjonene for NRKs «Brennpunkt» og «Forbrukerinspektørene (FBI)», «TV 2 hjelper deg» og tidligere dokumentarkonsepter på TV 2 er de mest uredelige.

Han sier at 20-25 journalister utgjør de absolutte verstingene, hvorav flest er tv-journalister.

«Verstinger overalt»

Seniorrådgiver Hans Geelmuyden.
Seniorrådgiver Hans Geelmuyden.
Seniorrådgiver Hans Geelmuyden i Geelmuyden.Kiese (GK) avviser at enkelte tv-redaksjoner har de dårligste håndverkerne i norsk journalistikk.

– Det er sikkert en og annen versting i disse redaksjonene, men det blir helt feil å brennmerke enkeltmiljøer på den måten. «Brennpunkt»-, «Dokument 2»- og «FBI»-redaksjonene er offensive, kritiske redaksjoner i positiv forstand. Det finnes en del dårlige håndverkere, og vi sier til kundene våre at de skal være forsiktige med journalister som har begrenset fatteevne og som svært ofte blir besatt av egen agenda. Det finnes sånne i Dagens Næringsliv, NRK, Aftenposten, Dagbladet og så videre, og jeg synes det er synd at norske redaktører ikke utøver bedre lederskap overfor disse, sier Geelmuyden.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.