- Montgomery har ødelagt store verdier for aksjonærene, og skapt usikkerhet for långiverne. Datterselskapene har på en uansvarlig og systematisk måte blitt tappet for kontanter, og derigjennom mistet sin utviklingskraft, sier Jan Lindh, tidligere Orkla Media-sjef, til DN.

Etter at avgangen ble kjent igår, steg Mecom-aksjen over fire prosent på børsen i London.

- Dette er den eneste løsningen, sier Lindg.

Mye galt
Iløpet av tre år handlet Montgomery medieselskaper for cirka 18 milliarder kroner. Mecom eier flere store medieselskaper i Skandinavia, Polen og Nederland.

 

I 2009 måtte Mecom hente inn 1,6 milliarder kroner i fersk kapital fra aksjonærene i 2009. Det måtte til for å redde selskapet fra kollaps. De største aksjonærene har tapt milliardbeløp på selskapet. Aksjekursen har falt med 95 prosent i løpet av de siste to årene.

- Hva gikk galt?

- Mongomery har kjøpt for dyrt overalt, inkludert prisen han betalte for Orkla Media. I tillegg har Montgomery en lederstil som er ekstremt konfronterende og konfliktskapende, sier Lindh til DN.

Han mener dette har vært ekstremt ødeleggende for selskapet.

Splitt opp og selg
Lindh mener Mecom nå bør splittes opp.

- Den beste løsningen for aksjonærer, långivere og ansatte er at Mecom splitter opp selskapet og selger ut avisene til andre medieselskaper som er i stand til å forvalte eierskapet på en seriøs og utviklende måte. Slik jeg ser det har Mecom som konstruksjon lite verdiskapende evne, sier Lindh til DN.




Lindh er nå styremedlem i Dagbladets eierkonsern Berner Gruppen som også var involvert i budprosessen rundt Edda Media da selskapet ble solgt til Mecom i 2006.

Kilde: Dagens Næringsliv




- Mecom er børsnotert i London. Konsernet eier medievirksomheter i Norge, Polen og Danmark.

- Edda Media er Norges tredje største mediekonsern og morselskap til 45 nettaviser og 36 aviser, deriblant Drammens Tidende, Haugesunds Avis og Fredriksstads Blad.

Kilde: Dagens Næringsliv