Alle drømmer om det, men ingen sier det høyt: Kvinner venter fortsatt på den rike prinsen. Det mener Hilary Black som nå utgir en skriftsamling der karrierekvinner avslører sine innerste tanker om penger og kjærlighet.

  - De var selvstendige, moderne kvinner og ville aldri våget å si at jenter bør gifte seg til penger. Men de lot det skinne tydelig igjennom at jeg gjorde en tabbe, sier Black ifølge Dagens Næringsliv, lørdag.

Hun bor i New York og har vært redaktør i forlaget Random House og i More Magazine. For et par år siden var 37-åringen på jakt etter en ektemann.

- Jeg møtte en enormt søt fyr. Det var absolutt ikke noe galt med ham, men jeg skjønte at han ikke var den rette, forklarer Black. Kjæresten var arving «med en type rikdom hun aldri før hadde sett» og eide luksusboliger rundt om på kloden. «Du er dum», snøftet venninnene.

- Han var åpenbart feil for meg. Likevel støttet de ikke avgjørelsen min. Da forsto jeg at det ligger mye grums under overflaten når det gjelder kvinners forhold til penger.

Tabu
Hun ba et knippe kvinnelige skribenter sette ord på hvordan penger preger deres kjærlighetsforhold. I antologien «The Secret Currency of Love: The Unabashed Truth About Women, Money, and Relationships» (Kjærlighetens hemmelige valuta: Den ufortrødne sannheten om kvinner, penger og forhold), skriver de om alt fra ekteskap med en gjerrigknark til drømmen om å «bli reddet økonomisk» av en mann.

- Ønsket om å gifte seg rikt er blitt et av Vestens største tabuer. Det skjer hele tiden, men ingen tør å medgi det. Mange gjør det, men alle blånekter når du spør, sier Black.

Hennes påstand får støtte av en rekke uromantiske undersøkelser og forskningsresultater. Da drøye 1100 amerikanere ble spurt om de ville giftet seg til penger, svarte to tredjedeler av kvinnene at de var «veldig» eller «ekstremt» villige.

Diskutér saken under.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.