Snowboardstjernen Terje Håkonsen mener han ble misbrukt på coveret til DnB Nors boligavis i februar. OL-kandidaten Tromsø 2018 kan også vente seg et klekkelig søksmål, skriver Dagens Næringsliv.

Håkonsen har engasjert advokat Joakim Marstrander for å ettergå ulovlig bildebruk blant kommersielle aktører.

-Nå går jeg til sak

- Dette er veldig uprofesjonelt. Jeg har opplevd gjentatte ganger at snowboardbilder blir misbrukt kommersielt, men nå er det nok. Nå går jeg til sak. Mye av inntektene som idrettsutøvere har kommer fra salg av bilderettigheter. Da er det provoserende å oppleve at kommersielle foretak ikke respekterer reglene, sier Terje Håkonsen til DN.

Uautorisert bildebruk
Boligavisen til DnB Nor Eiendom har et opplag på cirka 850.000 eksemplarer. Håkonsen krever én krone per eksemplar som kompensasjon for brudd på opphavsretten.

Markedsdirektør Rune Garborg i DnB Nor Eiendom sier han er villig til å rydde opp i saken. I et advokatbrev fremgår det at Garborg har tilbudt Håkonsen en kompensasjon på 100.000 kroner.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.