Dagens Næringsliv har ansatt store deler av redaksjonen som skal lage avisens nye livsstilsmagasin D2. Av de i alt 400 søkere til de ulike stillingene, var det mange meget godt kvalifiserte kandidater.

- Det er utrolig hyggelig at så mange flinke folk har lyst til å jobbe hos oss. Vi har fått på plass et fantastisk godt team, og jeg tror denne redaksjonen vil sørge for at fredagsmagasinet vil kunne etablere seg som landets beste livsstilsmagasin, sier sjefredaktør Amund Djuve i Dagens Næringsliv i en pressemelding.

Det nye magasinet vil komme som et vedlegg til avisen hver fredag, første gang fredag 26. oktober.

Nettsatsningen D2.no er åpen for alle, og vil i tillegg til livsstilsnyheter og så ha bloggere, anmeldelser og guider til det beste innen mat, vin, biler, trender med mer.

Dette er personene som har fått i oppgave å nå den ambisiøse målsetningen om å bli "landets beste livsstilsmagasin":

Ledelse
Anna B. Jenssen (31) har fått jobben som redaksjonssjef for det nye fredagsmagasinet.

Jenssen har bakgrunn som nyhetsredaktør i Morgenbladet der hun også fungerte som nestleder. Anna har jobbet som mote- og nettredaktør i Natt&Dag, har kommentert mote for NRK, laget klubbkonseptet The Soda Club og i det siste skrevet om kunst og kultur i Dagens Næringsliv. Hun har også vært medredaktør for antologiene ”Nesten” og ”Revolt” og bidratt til ”RåTekst”.

Redaksjonssjef Anna B. Jenssen får med seg de 16 beste av 400 søkere på fredagssatsingen til Dagens Næringsliv.
Redaksjonssjef Anna B. Jenssen får med seg de 16 beste av 400 søkere på fredagssatsingen til Dagens Næringsliv. (Foto: Sigbj¿rn Sandsmark)
Nils Vik (40) er billedredaktør i det nye magasinet. Vik har jobbet som kommersiell fotograf siden 1992 og har levert til norske og internasjonale reklamebyråer, plateselskaper, forlag og magasiner. Han har bidratt regelmessig med ideer og bilder til for eksempel Fjords og Carl’s Cars. Vik har også regissert to musikkvideoer sammen med Kim Hiortøy.

Bjørnar Valdal (38) er ansatt som vaktsjef i det nye fredagsmagasinet. Valdal har i mer enn to år vært hovedredigerer i Dagens Næringsliv. Før det jobbet han to år som redigerer av Magasinet og Etter Børs. Bjørnar har erf#229 fra blant annet Arena, Dagbladet og Klassekampen.

Design
Adam Billyeald (25) har fått jobb som AD og formgiver i det nye magasinet. Han er i dag ansvarlig Art Director for magasinet Seed i New York. Han har bakgrunn fra Westerdals. Adam har allerede flere priser for sine jobber som AD i Norge og USA.

Anne Brun (25) er også ansatt som formgiver og AD. Brun har master i avisdesign fra Kunsthøyskolen i Bergen og har erf#229 fra Dagens Næringsliv, Morgenbladet og Bergens Tidende.

Monica Celius (37) har fått jobb som deskmedarbeider i det nye magasinet. Celius er utdannet kunstner fra Statens Kunst og Håndverskole og har en cand mag fra Blindern. Monica har erf#229 fra Morgenbladet, Vårt Land og Klassekampen i tillegg til DN. Monica er i tillegg aktiv hundkjører.

Fotografer
Sune Eriksen (32) er ansatt som fotograf i DNs nye livsstilsmagasin. Eriksen begynte som sportsfotograf i avis, men har de siste ti årene jobbet som magasin- og reklamefotograf. Han har for eksempel levert til Monocle, Carls Cars og flere internasjonale surfe-blader. Han har også bidratt til flere bøker.

Simon Skreddernes (25) har bakgrunn fra fotofagskolen i Trondheim og Adresseavisen. De siste årene har han jobbet selvstendig og blant annet laget en europeisk kampanje for Ikea. Han har jobbet mye med musikkbransjen. Simon er spesialist på digital postproduksjon av bilder som skal brukes i reklame eller magasiner.

Marte Spurkeland: Fra NRK til Dagens Næringsliv.
Marte Spurkeland: Fra NRK til Dagens Næringsliv.
Journalister
Marte Spurkland (30) har jobbet i NRK som programleder for radio og tv, blant annet kunst- og kulturprogrammet Safari. Hun har gitt ut boken ”Førstedamer – en dannelsesreise i kvinneliv” og er for tiden sommervikar i featureredaksjonen.

Øyvind Holen (33) er kulturredaktør i Ny tid. Han har lang erf#229 som journalist, fra blant annet Aftenposten, Dagsavisen og Morgenbladet, og har anmeldt tegneserier i Bergens Tidende siden 1989. Holen har gitt ut bøkene ”Hiphop-hoder – fra Beat Street til bygde-rap” og ”Groruddalen – En reiseskildring”.

Veslemøy Aga (22) er for tiden trainee hos Wikborg Rein og ferdig med tredje året av jusstudiet. Siden 2006 har hun vært moteskribent i Natt&Dag. I 2004 var Aga sjefredaktør for Bergen Student-tv.

Ingrid Røise Kielland (30) er nettopp ferdig med en mastergrad i Liberal Studies fra New School i New York. Hun er spaltist i Dagsavisen, og har vært innom DNs featureredaksjon ved flere anledninger. Kielland er redaktør for tidsskriftet Avsagd Hagle og har vært redaktør for Putsj, magasinet til Natur og Ungdom.

Anders Kemp (28) er journalist i Dagbladet Søndag. Han har tidligere jobbet i VG Rampelys og Dagbladet Fredag. Kemp har vært promoansvarlig for Warner Music, bidro til boken ”111 skiver vi elsker”.

Daniel Butenschøn (35) har lang erf#229 som journalist, og har vært redaktør for magasinet Nada og utenriksredaktør i Memo. Butenschøn har også vært redaktør for magasinene Slant og Totem i New York.

Line Blikstad (33) kommer fra jobben som utgavesjef for Dagladet Søndag. Hun har erf#229 som featurejournalist fra både Dagbladet og Elle. Hun har en cand mag i litteraturvitenskap fra Universitetet i Stockholm. I 2001 ga Line ut romanen ”Til Ester” på både svensk og norsk.

Eskil Engdal (43) og Osman Kibar (35) vil også være med i oppstarten. Begge jobber nå i Magasinet i DN. Engdal er en av avisens dyktigste reportasje-journalister og har gitt ut boken Berserk. Kibar har lang bakgrunn fra kultur og livsstil. Begge har vunnet SKUP-pris for sin undersøkende journalistikk.

I tillegg vil ytterligere to journalister ansettes i løpet av sensommeren eller høsten.

Dagens Næringsliv eies av NHST Media Group, som også eier DN Nye Medier, selskapet som utgir DN.no.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.