Oppdatert artikkel, lagt til kommentar og leserinnlegg fra advokat Per Danielsen.

Advokat Per Danielsen får halvparten av beløpet Åsne Seierstad og Cappelen Damm må betale til bokhandleren i Kabul og hans familie, skriver Dagens Næringsliv.

Bokhandler Shah Muhammad Rais bekrefter overfor DN at han har en såkalt «no cure, no pay»-avtale med advokat Per Danielsen.

- Finnes ikke noen avtale
Danielsen benektet dagen etterpå at en slik avtale foreligger.

- Jeg gjentar at det ikke finnes noen slik avtale, og forøvrig kommenterer jeg aldri klientforhold, sier han til DN (se leserinnlegg i bunn av denne saken).

Rais selv vil nå ikke uttale seg mer om saken.

- Når jeg tidligere har uttalt meg i mediene, har det skadet mitt forhold til UDI. Derfor har jeg nå bestemt meg for å ikke kommentere saken. Men jeg kommer til å beholde Per Danielsen som advokat til dette er slutt, sier han til DN.

Danielsen har så langt i saken summert sine saksomkostninger til over 830.000 kroner.

Oslo tingrett fant fredag forfatter Åsne Seierstad og hennes forlag Cappelen Damm skyldig i krenkelse av privatlivets fred. Dermed må de ut med 125.000 kroner hver i oppreisning til bokhandleren i Kabuls andre kone Suraia Rais.

- Instinktene har blitt sløve
Motpartens advokat Cato Schiøtz har protestert på Danielsens salærkrav, som han mener er for høyt.

- Per Danielsen og jeg har vært grunnleggende uenig om jus i 20 år. Dette er første gang siden 1996 at retten har lagt Danielsens jusforståelse til grunn for en dom, sier Cato Schiøtz.

Danielsen har gjennom årene gått mange runder i retten, i mange forskjellige saker, mot advokat Cato Schiøtz.

- Seierstads advokat har uttalt at dommen strider mot alle hans instinkter, men det viser bare at instinktene har blitt sløve og at han har sovet i timen, sier Danielsen til DN.





Les også: Seierstad må betale bokhandlerens kone

<b>- Vet ikke om jeg gidder å krangle mer med Hegnar</b> (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.