Johansen sier til Dagens Næringsliv at utstyr for å produsere musikk av topp kvalitet blir bare billigere og billigere, i tillegg til at det å gjøre musikk tilgjengelig på internett er både billig og enkelt.

Overflødig
-Platebransjen slik den eksisterer i dag vil bli overflødig, sier Johansen i e-post-intervjuet med DN.

Ifølge Johansen er imidlertid problemet som gjenstår for en artist å bli kjent slik at noen kjøper musikken. Han tror derfor platebransjen fremdeles vil ha en rolle når det gjelder markedsføring.

Vil fortsette
Johansen sier til avisen at han vil fortsette å forhindre at teknologiselskapene begrenser brukernes muligheter til fritt å velge maskin- og programvare.

John Lech Johansen mener myndighetene kan gjøre en rekke tiltak for å begrense de store selskapenes makt og økende kontroll over brukerleddet.

-Myndighetene burde kreve at staten bare kjøper programvare som implementerer åpne standarder, sier Johansen til DN. Han sier imidlertid at den utviklingen han frykter aller mest er innføringen av programvarepatenter i EU.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.