Medietilsynet har vurdert bredden og variasjonen i kanaltilbudet til RiksTV, og finner ikke grunn til å kreve endringer i dette. Det forutsetter imidlertid at RiksTV følger opp sine planer om å gi plass til SVT når rettighetsavtaler er i orden, skriver tilsynet i en kunngjøring onsdag.

Tilfreds
Tilsynet sier det er tilfreds med at RiksTV vil ta inn BBC World allerede i høst, og svensk TV fra 2008 eller senest 2010.

Riks-TV, som eies av NRK, TV 2 og Telenor, jobber med å velge ut hvilke kanaler som skal få være med i det digitale bakkenettet, fordi det ikke er plass til alle TV-kanalene som ønsker det. Konkurransetilsynet og Post- og teletilsynet har vært bekymret for TV 2 og NRK vil komme til å favorisere sine egne kanaler på bekostning av konkurrentene, og har krevd strenge krav rundt utvelgelsen av kanalene.

- Godt fornøyd
Konkurransetilsynet mener også at det bør stilles krav til distributører både på kabel, bredbånd, satellitt og det digitale bakkenettet om å tilby enkeltkanaler i tillegg til tilbudene om kanalpakker, for å bedre kundenes valgmuligheter.

Til spørsmålet om tilbud av enkeltkanaler uttaler Medietilsynet at de mener at kundene fremdeles må få kunne motta kanaler enkeltvis uten å abonnere på en pakke.

– RiksTV er godt fornøyd med denne uttalelsen fra Medietilsynet. Vi har hele tiden ment at vi har gjort et riktig valg av tv-kanaler, basert på objektive utvelgelseskriterier, sier kommunikasjonsdirektør Svein Ove Søreide i RiksTV.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.