Tirsdag la RiksTV fram en oversikt over hvilke TV-kanaler som skal få plass i bakkenettet. Der kom det også fram at det ikke blir mulig å abonnere på kanalene enkeltvis, men at TV 2, LokalTV og Åpen Kanal vil være tilgjengelig utenfor programpakkene.DNtv:Se video fra pressekonferansen om din nye tv-hverdag

Les også:Slik blir din nye tv-hverdag

– Det sentrale er ikke bare hvilke kanaler som tilbys i bakkenettet, men hvordan de tilbys. Fortsatt låser distributøren kunden inne til faste pakker, selv om det er teknisk mulig å tilby kanalene à la carte, sier direktør i Forbrukerrådet, Erik Lund-Isaksen.

Han er skuffet over at det ikke blir mulig til å abonnere på enkeltkanaler fra RiksTV, og stiller seg spørrende til hvorvidt dette bryter med intensjonen i konsesjonen. Her heter det at «NTV plikter å gi forbrukerne tilbud om å abonnere på enkeltkanaler».

– Det er vanskelig å forstå dette annerledes enn at seerne skal kunne velge om de vil kjøpe hele programpakken, eller om de kun vil ha enkelte kanaler, sier Lund-Isaksen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.