Rett før jul ble det kjent at Espen Egil Hansen hadde bestemt seg for å slutte som ansvarlig redaktør i Aftenposten. Hansen gikk over i en stilling som direktør for nye mediekonsepter i Schibsted - mediekonsernet som eier avisen.

Nå gir han seg i selskapet han har vært i de siste 31 årene, skriver Shifter.

– Nå skal jeg områ meg litt. Jeg har noen ideer og litt erfaring etter 31 år i Schibsted, hvorav 20 med digital virksomhet, sier han til avisen.

Hansen planlegger å investere i startup-bransjen. Han blir en del av nettverket til Alliance Venture, der han skal gå inn med en liten investering, ifølge Shifter.

– Jeg slutter fordi jeg har lyst å gjøre noe nytt. Jeg har hatt de to toppjobbene i Schibsted, og har vært der i 31 år. Denne våren har jeg ledet et strategiarbeid med tanke på en internasjonalisering av medievirksomheten. Så er situasjonen med corona slik at den offensiviteten vi hadde i januar nå er byttet ut med at vi må være litt mer forsiktig. Så det er et fint tidspunkt, sier han.

Hansen har tidligere vært utviklingsredaktør i VG.

– Det er trist for mange av oss å se Espen Egil forlate Schibsted. Men han vil alltid være en del av familien, sier Kristin Skogen Lund, konsernsjef i Schibsted til Shifter. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.