Journalist Ola Jordheim Halvorsen fikk diplom for fire reportasjer som juryen mener «avslører et unikt og allsidig fortellertalent».

Gjedda er troféjegernes nye dille d2Plus

«Det er noe håndskrevet over en historie fra Ola Jordheim Halvorsen. Det blir aldri rutine, men veksler mellom originale fortellergrep, språklige finurligheter og fengslende komposisjoner – alltid stemplet med Halvorsens helt egne fortellerstemme enten det handler om gjeddefiske, en jegers dna, orienteringsløpere eller en bytur med en japansk skihopp-legende. Halvorsen griper de små reportasjesjansene og forvandler dem til uimotståelige fortellinger med innsikt og et Halvorsensk smil på leppen», skriver juryen.

Hvalen og Hesten

Diplom ble også tildelt fotojournalist Aleksander Nordahl og journalist Nils Anker for kjærlighetshistorien om hvalen Hvaldimir og redningsmannen Joar Hesten.

Juryen slår fast at artikkelen, som ble designet av Christian Hermansen, «er et eventyr. Den bobler over av fortellerglede. Den handler om en besatt mann og en forvirret hval. Om hvordan et tilfeldig møte i havet utenfor Finnmark snur livet opp ned. For hvalen Hvaldimir, men ikke minst for fisker Joar Hesten. Både hvalen og Hesten er to usedvanlig takknemlige objekter. Aleksander Nordahl har tatt noen av de flotteste bildene vi kan huske å ha sett. Nils Anker skriver knakende godt og lar de ramsalte, rett-fra-levra-sitatene til Hesten drive saken fremover. Det er morsomt, tankevekkende, og ikke minst – rørende».

En kjærlighetshistorie d2Plus

Bergens Tidendes Kjersti Mjør vant hovedprisen for «Guten som berre ville heim». Vinnersaken skildrer livet og skjebnen til funksjonshemmede Christer som forsvinner under mystiske omstendigheter. Etter fire år blir beinrestene funnet og Christers mor tar farvel med sønnen. Det er fortsatt uvisst hva som skjedde med gutten.

Fortellerprisen ble stiftet i 2019 av foreningen Fortellingens kraft, og har som mål å fremme en journalistikk som forteller bedre og nærmere lesere, seere og lyttere.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.