I mars i år ble det klart at konsernsjefen i Amedia – som eier en rekke norske lokalaviser, samt Nettavisen – skulle gå av. Nå har styret i Amedia besluttet å ansette Anders Opdahl som ny konsernsjef, skriver Amedia i en pressemelding.

– Jeg er veldig glad for at Anders Opdahl nå tar over ledelsen av Amedia. Amedia er Norges viktigste formidler av lokale nyheter, med om lag 650.000 abonnenter og nærmere 80 lokale medier. Med ham som konsernsjef føler vi oss trygge på at Amedias gode resultater de siste årene blir videreført og videreutviklet. Dette innebærer fortsatt satsing på journalistikk og relevant og godt innhold. Samtidig skal Amedia-konsernet være en effektiv leverandør av fellestjenester for lokale medier, sier André Støylen, styreleder i Amedia i pressemeldingen.

Opdahl har bakgrunn fra blant annet NRK, der han var regionredaktør for Nord-Norge, samt som redaktør for regionavisen Nordlys. Ifølge pressemeldingen ble Opdahls redaksjonelle erfaring avgjørende for at styret landet på ham.

– Jeg er svært ydmyk for den tilliten jeg er gitt, og det Amedias mediehus representerer. Våre aviser spiller en helt avgjørende rolle i samfunnsutviklingen, og mitt oppdrag er, sammen med mange og dyktige medarbeidere i hele landet, å sørge for at den gode utviklingen vi har, også fortsetter i årene som kommer, sier Opdahl i pressemeldingen.

Opdahl tiltrer 10. august. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.