Are Stokstads (65) avgang ble varslet til de ansatte i mediekonsernet Amedia, i en intern melding tirsdag morgen.

– Alt har sin tid. Også jeg. Jeg har derfor orientert styreleder André Støylen om at tiden nå er inne for å starte prosessen med å finne en ny konsernsjef i Amedia, skriver konsernsjefen i meldingen.

– Én eneste årsak

Styret i Amedia begynner nå arbeidet med å finne en arvtager til Stokstad. Han blir sittende inntil dette er klart. Overfor DN utdyper Stokstad hva som ligger bak den varslede avgangen:

– Det er én eneste årsak: Jeg blir 66 i år. Det handler ikke om mangel på lyst, men nå var det riktig å ta avgjørelsen. Fremover er jeg veldig opptatt av at det skal være «business as usual» i Amedia, og jeg skal stå på som konsernsjef videre. En av de viktigste oppgavene fremover blir å legge til rette for at den styret velger får god start når den tid kommer, sier Stokstad.

Konsernsjefen har ikke tenkt å ligge på latsiden mens han venter på å bli avløst:

– Det skal jeg love deg at er helt uaktuelt.

Fortsatt utfordringer i mediebransjen

Stokstad har vært konsernsjef siden 2013. I de to komplette årsregnskapene som er lagt frem siden LO, Telenor og Fritt Ord solgte seg ut i 2016, leverte selskapet 816 millioner i overskudd. Samtidig er konkurransen tilspisset, med et Polaris Media i kraftig vekst.

– Er du fornøyd med selskapet du gir fra deg?

– Det er litt tidlig å ta den avskjedsseansen nå. Først skal vi legge frem resultatene for i fjor. Men ja, vi har lagt frem noen gode resultater og hatt en god utvikling de siste årene. Det skyldes fantastiske medarbeidere i alle delene av virksomheten. Men en ting er likevel sikkert: Utfordringene i mediebransjen har ikke gått over ennå, sier Stokstad.

Amedias styreleder André Støylen fikk beskjed om Stokstads avgang i går.

– Are har satt sterkt preg på Amedia gjennom flere år, og har holdt koken hele tiden. Vi er bare takknemlige for den jobben han har gjort. Med hans energi hadde det ikke vært overraskende om han ble sittende en periode til, men vi har respekt for avgjørelsen, sier Støylen.

Ingen klare til å ta over

Rekruttering av ny konsernsjef blir nå tema på styremøte i Amedia i morgen.

– Dette blir en åpen prosess fremover. Ettersom dette kom som en overraskelse har vi ikke noen kandidat stående klar til å ta over, sier Støylen.

Det var medier Medier 24 som meldte om avgangen først.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.