Popartisten Astrid Smeplass, bedre kjent som Astrid S, fikk en markant omsetningsøkning og et kraftig resultatløft for sitt heleide Turn Up as i fjor. Det til tross for at koronapandemien satte en stopper for artistens verdensturné, som nå er planlagt å skje neste år.

Selskapets ferske årsrapport for 2020 viser at inntektene økte fra 6,8 millioner kroner i 2019, til 9,9 millioner kroner i fjor. Resultatet før skatt endte på 5,2 millioner kroner, opp fra et underskudd før skatt på en drøy halv million i 2019.

24-åringens selskap tok i fjor ut et samlet utbytte på rett over én million kroner, omtrent det samme som året før. I notene til regnskapet fremgår det at selskapet har mottatt til sammen 3,3 millioner kroner i offentlig tilskudd i løpet av fjoråret.

– Det var planlagt at 2020 skulle være et bedre økonomisk år enn 2019 for Astrid S. Blant annet hadde hun en verdensturné og en større festivalrunde som lå i planene, noe som naturligvis ble kansellert grunnet pandemien. Takket være kompensasjonsordningen og øvrige inntekter via hennes artistkarriere har Astrid likevel klart å lande et godt resultat for dette året, skriver artistens pressekontakt, Johanna Alem i Universal Music, i en epost.

Over 25 mill. siden 2017

Smeplass er fra Rennebu i Trøndelag, og ble først kjent etter at hun deltok i talentprogrammet Idol i 2013. Året etter slapp hun singelen «2AM», som etter hvert ble fulgt av hitlåter som «Hurts So Good» og «Think Before I Talk».

I tillegg til å ha vunnet prisen som årets nykommer under Spellemannprisen i 2016, ble hun året etter kåret til Årets spellemann.

Smeplass eier altså alle aksjene i Turn Up as, der hun også er oppført som styreleder og daglig leder. I tillegg til utbyttet på rett over en million kroner i fjor, tok hun også ut en lønn på rundt 720.000 kroner.

De siste fire årene har artisten dratt inn over 25 millioner kroner i inntekter, og et samlet resultat før skatt på om lag 7,1 millioner kroner.

«Selskapet har hatt noe redusert etter at Covid19-tiltakene ble iverksatt [ …]. Ut fra signalene norske myndigheter og markedet har gitt den siste tiden om lemping av tiltakene, har styret vurdert at selskapets finansielle og likviditetsmessige stilling vil være tilfredsstillende til aktiviteten tar seg opp igjen», heter det i årsberetningen.

Ved utgangen av fjoråret var selskapets egenkapital på 3,3 millioner kroner.

Askepott

På Spotify har Astrid S over åtte millioner såkalte månedlige lyttere. Hennes mest strømmede sang, «Hurts So Good» fra 2016, har over 300 millioner avspillinger.

For tiden er Smeplass aktuell som hovedrolleinnehaveren i nyinnspillingen av den tsjekkiske filmklassikeren «Tre nøtter til Askepott» fra 1973. I den nye tolkningen spiller Cengiz Al prinsen, mens en rekke andre profilerte skuespillere som Kristofer Hivju og Thorbjørn Harr innehar andre roller.

Filmen har premiere senere i høst.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.